Lørdag var den store finaledagen på Oppdal og den endte godt for Hedmark-skytterne. Tor Inge Mauseth fra Løten sikret seg NM-tittelen i veteranklassen. Det var hans første NM-tittel i elgbaneskyting. I tillegg ble det bronsemedalje til Espen Teppdalen Nordsveen i juniorklassen, etter omskyting med Magnus Malvik fra Nidaros.

Spennende lagskyting

Hedmarksskytterne var blant favorittene i denne lagskytingen, som de har mange gode plasseringer i fra tidligere år. Og i år var det duket for en ny seier, selv om det måtte omskyting til før seieren var sikret.

Det startet med at Magnus Nordhagen fra Sørskogbygda skjøt 98 på sin serie, og deretter fulgte Even Nordsveen fra Løten opp med 99. Da ledet Hedmark med tre poeng på Akershus på andreplass. Så snudde det litt. På tredje etappe skjøt Ørjan Grinden 96 poeng for Hedmark, og da lå de plutselig ett poeng bak Akershus, som hadde ringreven Magne Holmbro på siste etappe. Dette betydde at Thomas Sæteråsen, som var ankermannen for Hedmark, måtte skyte 100 og at Holmbro måtte avgi minst ett poeng for at det skulle bli omskyting. Og det skjedde. Sæteråsen skjøt 100 og Holmbro stoppet på 99. Da var det klart for omskyting, og da er regelen at hele laget må skyte om. Omskytingen består av en 5-skuddsserie pr. skytter. Der knuste hedmarkingene sine konkurrenter. Alle på Hedmark-laget skjøt fullt hus på sin serie og knuste Akershus med seks poeng.

Litt trøbbel

Ankermannen på Hedmarkslaget, Thomas Sæteråsen, var meget fornøyd med resultatet i lagskytingene, men litt skuffet over sitt eget resultat (9. plass) i den individuelle konkurransen.

– Ja, jeg fikk litt geværtrøbbel i starten. Jeg måtte blant annet skifte løp i geværet like før konkurransen, og det skapte litt usikkerhet i den individuelle konkurransen. Men det rettet seg etter hvert, og jeg er veldig godt fornøyd nå med seier i begge lagskytingene, sier Thomas Sæteråsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.