HamKam har lørdag tatt turen til Ringerike for å møte tabellfirer Hønefoss. 

1. omgang

Hjemmleaget kom best i gang, og hadde ballen mest i åpningsminuttene. 

Allikevel var det HamKam som skapte 1. omgangs største sjanser. Først var det Emil Dahle som spilte gjennom Ole Erik Midtskogen, som satte ballen i stolpen. 

En stund senere var Valentin Blaka frampå og satte ballen i tverrliggeren på en volley. Nære på for HamKam. Hønefoss hadde også et par gode sjanser, men heller ikke de fikk uttelling. 

HamKam tok mer og mer over utover i omgangen, men uten å få ballen i mål før hvilen. 

Lagene gikk til pause på 0-0.

2.omgang

HamKam fikk en pangstart etter pause. Bare minutter etter hvilen scoret Emil Dahle kampens første mål med et vakkert skudd i krysset fra utenfor 16-meteren.

HamKam styrte også mye av spillet de første minuttene etter hvilen.

Men så kom Hønefoss mer inn i kampen igjen, og bet seg fast på HamKams halvdel. De skapte flere sjanser, men HamKam sto imot, og hindret Hønefoss i å score. 

Men da 80 minutter var passert, sa HamKam takk for følget, med Ivar Sollie Rønning i spissen. 

Sollie Rønnings første scoring kom etter 83 minutter. Et innlegg når fram til spissen, som flikket ballen fint i mål. 

Men han ga seg ikke der. På overtid slurver Hønefoss på egen halvdel, og spiller ballen rett til Nicholai Michaelsen. Han får en enkel oppgave med å slå inn til en umarkert Sollie Rønning. Sistnevnte har hele kvelden på seg til å score, og setter ballen trygt i mål. 

0-3 ble også sluttresultatet.

Hendelsen fredag der, HamKam-spiller Franck Semou ble utsatt for blind vold i Hamar, har tatt mye av fokuset i forkant av kampen. 

- Må prøve å legge det til side

- Det er klart dette påvirker oss, men jeg tror samtidig vi skal klare å legge det til side under kampen. At Franck står her i dag med oss og er oppegående er fantastisk, sier Knappen.

- Vi jobber for å legge ting til side, så får vi prøve å holde fokus på det vi får gjort noe med. Jeg håper vi klarer det, det er min intensjon når jeg skal inn å gi den siste pep talken nå, sier treneren.

Flere endringer

Kamma tok en meget sterk 5-0-seier mot Byåsen forrige serierunde, men likevel er Knappen nødt til å gjøre endringer før møtet med Hønefoss.

- Emil Holst ble sjuk og kastet opp på bussen i dag, så Lars Jendal kommer inn i mål. Siden Franck er ute benytter vi sjansen til å gi Markus Solbakken muligheten fra start, sier Knappen.

Saihou "CH" Jagne er heller ikke med i lørdagens kamptropp, derfor går Valentin Blaka inn på topp.

- CH er i Sverige av familiære årsaker og rakk ikke kampen i dag, forteller Knappen.

HamKam stiller med følgende lag (4-2-3-1): Lars Jendal - Truls Jevne Hagen, Tobias Ødegård, Francois Yabre, Nicholas Mickelson - Kristoffer Hagen, Markus Solbakken - Ole Erik Midtskogen, Ivar Sollie Rønning, Emil Dahle - Valentin Blaka.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00