Når dommeren blåser i gang årets første tippeligakamp i Sarpsborg fredag, vil det skje i plussgrader og lettere skydekke.
Når birkebeinerne spenner på seg skiene og er startklare på Rena lørdag morgen skinner sola. Noen få minusgrader på morgenen stiger til noen plussgrader utover dagen. I det store og det hele - en lang og slitsomt tur for birkebeinerne fra Rena til Lillehammer - men i godvær!
- Og været blir bare bedre og bedre i dagene som følger, i alle fall østafjells, sier vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad ved Meteorologisk institutt. Med østafjells menes områdene i Sør-Norge øst for Langfjella.
- Denne helgen skal det godt gjøres å komme over fem grader på Østlandet, men det blir nok likevel betegnet som godværsdager, sier Mjelstad. Litt skyet blir det, men ellers ser det ganske bra ut. Godværet vil holde seg ut neste uke - og temperaturene vil stige opp mot ti grader, sier meteorologen. Dermed ser det ut til at publikum kan se sine favorittlag i forholdsvis godt vær.

Hold på kortene

På Vestlandet og i Trøndelag må dommeren holde godt på kortene når de skal deles ut.
- Her blir det mye vær, sier Mjelstad, som forteller at det ventes vind omkring vest eller sørvest, og periodevis kuling. Ellers regn på kysten, og sludd i indre og høyereliggende strøk. Så når Brann tar imot Rosenborg, vil det absolutt være mulighet for nedbør - som vanlig.
- Du må nok ned til Rogaland for å ikke finne så mye nedbør, ifølge meteorologen.

Unntaket i nord er Finnmark

På Alfheim stadion i Tromsø får vi håpe spillet blir bedre enn været når TIL tar imot Haugesund søndag. Ifølge Meteorologisk institutt er Nord-Norge den delen av landet som får mest aktivitet værmessig. I helgen blir det sørvestlig vind, med mulighet for kuling, og nedbør på kysten. Det ventes regn og snø i indre strøk.
Unntaket er Finnmark som får lite nedbør. Utover uken får Finnmark lignende vær som Vestlandet og Trøndelag.
Tippeligastarten vil inneholde susende taklinger og skudd på mål i all slags vær, skal vi tro Meteorologisk institutt. God kamp! (©NTB)

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00