Det viser en helt fersk spørreundersøkelse utført av InFact for Nordlys tirsdag kveld.
På nasjonalt nivå sier 55,9 prosent av de spurte at de ikke synes OL i hovedstaden er noen god idé. 34,5 prosent sier ja til OL.
Særlig folk i Nord-Norge er overveldende negative til OL i Oslo om åtte år. Her sier 81,7 prosent nei. Bare 12,9 prosent av nordlendingene støtter OL.
Også i Midt-Norge (65 prosent), på Vestlandet (63,6 prosent) og i Sør-Norge (53 prosent) svarer mer enn halvparten at de er mot OL.
Oslos innbyggere er delt på midten i saken, 44,8 prosent sier ja, like mange sier nei. På Østlandet for øvrig er ja-prosenten 46, mens 42 prosent sier nei.
Tromsøs ordfører Jens Johan Hjort (H) kommenterer undersøkelsen slik:
- Resultatet er ikke overraskende. Det er kanskje litt større skepsis på landsbasis enn det jeg hadde forventet.
Hjort egen holdning til et OL i Oslo er denne:
- Det må skje kraftige endringer i IOK før jeg kan være med på å støtte en OL-søknad. Dette er en klikk som har glemt de olympiske verdiene. De må byttes ut med folk som kan gjenopplive disse idealene, sier Hjort. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.