• GOD KJØRING: Sander Fossmo fra Mjøsa kjørte godt i yngste klasse og ville blitt nummer to med rangering.
  • SÅDDE BASILLEN: Bestefar Finn Kristiansen sådde speedwaybasillen i unge Iver Sveen.
  • TRYNET: Det å gå over ende er slett ikke uvanlig i speedway. Her er det Jesper Våland Fra Elgane som plukker grus.

Sammen med en kjører fra Elgane på Varhaug på Jæren, og en kjører fra Skien, representerer Iver Sveen Norge. Selv om trioen til vanlig gjør godt fra seg her hjemme, har ikke Mjøsa-kjøreren så store forventninger til VM:

– Norge er en beskjeden nasjon i internasjonal speedway. Vi ligger milevis etter nasjoner som Danmark og Sverige. Også andre nasjoner har gode folk i VM. Hvis jeg får med meg poeng fra noen av rundene i VM, skal jeg være fornøyd, sier Iver, som hadde generalprøve på hjemmebane i Brumunddal lørdag.

Startet med bestefar

Her ble det andreplass sammenlagt etter et helt mislykket sisteheat. Sykkelen slang og Iver mistet helt rytmen på kjøringen sin. Sisteplassen var ikke til å unngå og Iver ga mer eller mindre opp. Hva som var årsaken til det dårlige sisteheatet, hadde han ingen peiling på. Alltid nærværende bestefar Finn Kristiansen hadde imidlertid forklaringen på rede hånd:

– Det var nok kreftene som tok slutt, men konkurransen var godt gjennomført fra Iver sin side.

Og når vi er inne på bestefar, så iler vi til med å fortelle at det var han som sådde speedwaybasillen i barnebarnet.

– Jeg tok med meg gutten på speedway da han var fem måneder gammel, satte han etter hvert på 500-kubikkeren og startet. Reaksjonen kom i form av gråt. Iver likte ikke bråket, smiler bestefar, som kan konstatere at skrekken for bråk har gått over.

Bestefar har dessuten senere, inntatt en slags hovedlærerrolle i speedway for barnebarnet.

Nøkkelrolle

– Han bygde en sykkel for meg en gang, sier Iver, som fortsatt ser opp til bestefars kunnskaper om sporten han er blitt så glad i.

– Iver har begynt å skru selv nå, og er blitt veldig dyktig, svarer bestefar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.