6. juni setter Johaug seg ned i CAS-hovedkvarteret i Lausanne. Der står hennes OL-deltakelse i Sør-Korea til vinteren på spill.

Forlenges utelukkelsen er det høyst sannsynlig at hun kan glemme 2018-OL. CAS-eksperten Mike Morgan fører saken for henne.

Kjenner kjenner idretten godt. – Dette koker konkret ned til hvilken grad av skyld man har utvist. Det blir helt avgjørende at forsvaret når gjennom med sitt resonnement. Det synes jeg var veldig bra i høringen i Norge, sier Kjenner til NTB.

– Hva tror du blir utfallet?

– Dette er jo litt preget av at jeg er nordmann og håper, men jeg føler at det også er dekning for det. Jeg synes 13 måneders utelukkelse for det hun har gjort, er uhorvelig strengt. I en sivil rettssak ville det vært en frifinnelse. Idretten har dratt det lenger i dopingsaker og straffer der man ville gått fri i sivil rett.

Han tror også at Marit Bjørgens forklaring kan hjelpe Johaug. – Vitneforklaringen fra henne var sterk og god med troverdigheten hennes og alt hun står for. Bjørgen sa hun ville gjort akkurat det samme som Johaug, sier Kjenner.

Strengere

Det er et internasjonale skiforbundet (FIS) som anket saken in for CAS. FIS mener 13 måneders utelukkelse er for lite.

16. september i fjor avla Johaug positiv dopingprøve med spor av det forbudte stoffet clostebol. Det fikk hun i seg etter bruk av en sårkrem (Trofodermin) under et treningsopphold i Italia.

Tidligere landslagslege Fredrik Bendiksen har tatt på seg ansvaret for innkjøpet og at han anbefalte Johaug å bruke kremen på en sår leppe.

Han er blant dem som skal vitne i høringen.

Tre dommere sitter i CAS-panelet: Romano F. Subiotto, Jeffrey G. Benz (utnevnt av team Johaug) og FIS-valget Markus Manninen.

En dom vil trolig ikke foreligge før flere måneder etter høringen.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.