Skiløperen fra Hamar har ladet opp med HAs talenter og føler seg klar til medaljekamp i junior-NM i Hommelvik i Nord-Trøndelag.

– HAs talenter var en morsom avveksling fra det jeg driver med til daglig. Erfaringene fra konkurransen er at jeg i alle fall ikke blir noen skiskytter, ler Græsli (19).

Han var ikke spesielt fornøyd med resultatet fra skytinga som inngikk som en del av roskytingen. De andre øvelsene, svømming, roing, curling, sykkel, reaksjon og løping passet langrennsløperen mye bedre.

Har hatt en god sesong

Aller best passer selvsagt favorittidretten langrenn. Det har han tenkt å vise fram på 20 kilometer skøyting og 10 kilometer klassisk i løpet av en hektisk weekend.

– Jeg har hatt en god sesong og er fornøyd med det jeg har prestert så langt. Hvis det klaffer og jeg har dagen under junior-NM, håper jeg håper å kjempe i teten og om medalje. I alle fall på 10 kilometer klassisk. Det er favorittdistansen i NM. Ikke fordi jeg er best i klassisk, men fordi distansen passer meg best. Formen er bra og hvis smørerne mine treffer med skia, er jeg med, sier Græsli som lever et godt langrennsliv på Hedmarken og som trives utmerket i et ekspanderende langrennsmiljø i nærområdet.

– Vi har et godt treningsmiljø på Hedmarken. Jeg trives med det og nå tyder alt på at på langrennssporten lokalt er på veg opp igjen etter noen litt tamme år.

Mot yngste Northug

Hamar-gutten går for øvrig i samme klasse som yngste bror Northug i junior-NM. Mens mellomste bror Thomas blir regnet som den beste av teknikeren av Northug-brødrene, blir Even sammenlignet med eldstebror og gullgrossist Petter. Kristian Græsli frykter likevel ikke Even Northug i Hommelvik:

– Even er en god løper, men best som sprinter foreløpig, noe han viste i Skandinavisk Cup for en tid tilbake.

Neste år blir det seniorklassa og kanskje noen år i skyggenes dal som langrennsløper:

– Jeg er forberedt på tøffere tider. Det blir noe annet og spennende å gå i seniorklassa. Det er litt flere om beinet her, og det tar gjerne litt tid å bygge seg opp til å konkurrere med de andre seniorene også.

– Jeg kommer fortsatt til å prioritere langrennssatsing framover. Hvor lenge er det resultatene som avgjør. Det er et tøft valg, men jeg føler ikke noe press rundt dette valget annet enn det presset jeg legger på meg selv, sier Kristian Græsli.

Fra i dag kan du se guttas andre øvelse i HAs talenter. En øvelse vi har døpt roskyting.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.