– Dette var først og fremst veldig imponerende av Kim Rune i konkurranse med verdens beste hoppere i en av de mest prestisjetunge konkurransene i verden. Og nivået var veldig, veldig høyt, sier landslagssjef Thomas Harstad.
Kim Rune står utenfor landslaget, men ble beste nordmann med 92 poeng i superfinalen, og hadde bare svenske Sven Thorgren (96 poeng) og amerikaneren Sage Kostenburg (92,6 poeng) foran seg på resultatlista.
Var nær ved å gå til topps
Landslagssjef Thomas Harstad mener Kim Rune var svært nær å vinne hele konkurransen.
– Hadde han ikke falt på det siste hoppet, hadde han tatt førsteplassen, tror Harstad etter sesongen første konkurranse i verdenscupen.
– I det siste hoppet i finalen prøvde jeg meg på et hopp jeg aldri har forsøkt før. Jeg gikk for gull, men måtte snu meg rundt i landingen, forteller Kim Rune om trippel 1440-hoppet han falt på.
De 92 poengene han sikret tredjeplassen med, var et switch backside 1260-hopp.
Superfornøyd
Når vi ber Kim Rune sette ord på det han leverte i konkurransen, er han full av superlativer.
– Dette var helt sinnssykt stort. Jeg er superfornøyd etter en stor dag med mange run, og dette er noe av det beste jeg har gjort som snowboardkjører. Det har vært en fantastisk opplevelse, forteller 25-åringen til HA-sporten.
I de tre innledende rundene slo Kim Rune ut henholdsvis Air & Style-vinneren fra 2011 Ulrich Badertscher, Nick Baden og Tor Lundstrøm i mann mot mann-duellene.
Halfpipe i OL
Etter å ha feiret tredjeplassen i Beijing dro Kim Rune Hansen videre til USA for å trene og konkurrere.
Kim Rune har allerede tatt mål til OL-dressen, men må ha resultater å slå i bordet med for overbevise Norges olympiske komité om at han har noe å utrette i Sotsji.
Coffer Mountain
– Nivået til Kim Rune er høyt nok, men han trenger noen resultater å vise til, og derfor drar han til Coffer Mountain i USA for å konkurrere, sier Thomas Harstad.
På FIS-kalenderen stor Coffer Mountain oppført fra 18.- 22. desember, og forhåpentlig kan Kim Rune sikre seg noen gode resultater i julegave som gir OL-plass.
Norge stilte med fem deltakere i Beijing lørdag. Torger Bergrem kom også til superfinalen, der han ble nummer fire.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.