– Hvis de vinner i dag, kan pappa fortsette i Brumunddal, skal åtte år gamle Kasper, Sigurd Ertsås’ eldste sønn, ha sagt på tribunen i forbindelse med lørdagens skjebnekamp på Tynset.

SE VIDEO: Slik jublet spillerne da kontrakten ble sikret

Og vant gjorde de. En vakker Henrik Lehne Olsen-suser via tverrliggeren sørget for 1-0-seier, og da HamKam samtidig snudde til 3–2 i Brattvåg, kunne Dala-gutta sprette sjampisen og bruke lørdagskvelden på å feire en ny sesong i 2. divisjon.

Sigurd vil fortsette

Når Dala-ledelsen mandag starter arbeidet med å forhandle fram kontrakter for neste sesong, kan velsignelsen fra Ertsås’ sønn bli et overraskende sentralt tema. I tillegg til å være mirakelmann er nemlig Sigurd Ertsås, som har vendt tilbake fra de døde og scoret ti mål denne høsten, en svoren familiemann, og mye må klaffe for at han skal si ja til å fortsette den tidkrevende fotballsatsingen.

Les også: Kamprapport og spillerbørs

- He-he! Det er morsomt å høre at han har sagt det, og det gir meg ikke mindre lyst til å fortsette med dette. Men meningen kan nok skifte til neste uke, så om jeg fortsetter, kommer an på hvilken pakke klubben og jeg kommer fram til. Jeg vet ikke når avgjørelsen blir tatt, sier han.

Les også: Dala overlevde etter suser

31-åringen, som så sent som i sommer var totalt avdanket, blir imidlertid svært fristet av en ny Dala-sesong i 2. divisjon.

– Jeg kan trygt si at jeg har lyst til å fortsette i Brumunddal, smiler han mens jublende lagkamerater danser og gliser rundt ham.

«Alle» er ønsket

Trener Fred Leo Nysæter bekrefter at Ertsås er ønsket med videre.

– Sigurd er gull verdt for oss. Når en spiller putter ti mål på tolv kamper, vil han alltid være ønsket, sier suksesstreneren, som ikke så ett gram daukjøtt på kunstgresset på Tynset.

– Jeg så ingen jeg ikke vil ha med videre, sier han.

Sportslig leder Hans Ødegård vil også ha med Ertsås.

– Vi får ta en prat med ham og se hva vi kan få til, sier han.

– Vi ønsker å få med alle de regionale spillerne videre, og det vet de selv. Alle vet at de er hjertelig velkomne i Brumunddal. Da vi ikke visste hvilket nivå vi skulle spille på i 2017, kunne vi ikke forvente klare svar fra noen, men nå kan vi for alvor sette oss ned og snakke om framtida, fortsetter Ødegård.

Per dags dato har kun Jonatan Helmersen kontrakt i 2017.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00