HamKam og Brumunddal var heldige som unngikk sterke lag som Hødd, Bryne og Nest-Sotra. Det gjør grønnbuksene til favoritt, mens Dala får det litt enklere i kampen for å overleve.

1. HamKam

Trener: Kevin Knappen.

Hjemmebane: Briskeby.

2016: 2. plass 2. divisjon avd. 2

Nøkkelspillere: Lukasz Jarosinski, Ruben Guerro Alegre, Franck Semou, Petter Vaagan Moen, Ivar Sollie Rønning, Kevin Beugre.

Dommen: Langt bedre forberedt enn før de to foregående sesongene. Startelleveren er det trolig ingen som matcher, men bredden i stallen kan være det som snyter Kamma for opprykket.

Les også: Dette tror Knappen om sesongen

2. Raufoss

Trener: Christian Johnsen.

Hjemmebane: NAMMO Stadion.

2016: 16. plass og nedrykk fra 1. divisjon.

Nøkkelspillere: Ole Kristian Lauvli, Emile Dadjo, Håvard Nome, Papa Sow.

Dommen: Alltid i toppen i 2. divisjon. Trolig ikke veldig svekket etter nedrykket. Godt kollektiv det vil gjøre vondt å møte. Tar kvalikplassen.

3. Skeid

Trener: Tom Nordlie.

Hjemmebane: Nordre Åsen Kunstgress.

2016: 3. plass 2. divisjon avd. 1.

Nøkkelspillere: Ørjan Hopen, David Tavakoli, Ridouan Essaeh,

Dommen: Nordlie er lagets største x-faktor. Stallen er ung, men Skeid kommer til å være avdelingens best organiserte lag i Nordlies 4-3-3-system. Kan ta kvalik om noen foran snubler.

4. Asker

Trener: Kevin Nicol.

Hjemmebane: Føyka Kunstgress.

2016: 5. plass 2. divisjon avd. 4.

Nøkkelspillere: Tomasz Sokolowski, Aleksander Solli, Kenneth Udjus, Riki Alba.

Dommen: Store navn i et hardtsatsende lag. Mistet 19 mål i Sindre Mauritz-Hansen, men håper Riki Alba fra Vålerenga skal bli deres nye storscorer. Trolig eneste lag som spiller 3-4-3. Kan overraske. Spennende å følge brumunddøl Cornelius Bencsik.

5. KFUM Oslo

Trener: Jørgen Isnes.

Hjemmebane: KFUM Arena.

2016: 15. plass og nedrykk fra 1. divisjon.

Nøkkelspillere: Stian Sortevik, Christoffer Dahl, Emil Ekblom, Robin Rasch.

Dommen: Store utskiftninger etter nedrykket. Kompisklubb med ambisjoner om å kun være på øvre halvdel. Men laget har hentet inn offensive typer: – Jeg blir skuffa om vi ikke rykker opp, sier tidligere HamKam-spiller Kristoffer Hagen.

6. Finnsnes

Trener: Bjørn Johansen.

Hjemmebane: Finnsnes Idrettspark.

2016: 2. plass 2. divisjon avd. 2.

Nøkkelspillere: Jonas Nikolaisen Simonsen, El Hadji Sega Ngom, Andreas Løvland.

Dommen: Hardtsatsende klubb som tok like mange poeng som Kamma forrige sesong (56 p). Stallen stort sett den samme, men mistet kaptein og stopperbauta Jansen. Ikke gode nok til å henge med de aller beste.

7. Grorud

Trener: Rolf Teigen.

Hjemmebane: Grorud Match Kunstgress.

2016: 4. plass 2. divisjon avd. 1.

Nøkkelspillere: Fitim Kastrati, Kamil Olstynzki, Mesut Can, Bardh Shala, Faysal Ahmed.

Dommen: Bydelsklubb i Oslo med ambisjoner om opprykk på sikt. Lag med flere gode individualister. Må sette sammen et godt kollektiv skal de bli stabile nok. Toppnivået er godt nok til å slå hvem som helst, men kan også tape for alle.

8. Alta

Trener: Rune Repvik.

Hjemmebane: Finnmarkshallen.

2016: 7. plass 2. divisjon avd. 1.

Nøkkelspillere: Makhtar Thioune, Daniel Rojas, Vegard Braaten, Thomas Braaten.

Dommen: Rekordsvake forrige sesong. Et par svært gode signeringer styrker sjansene for en god plassering. Med den rutinerte sentrallinja tar de nok poeng hjemme i hallen til å redde plassen med grei margin.

9. Bærum

Trener: Luke Torjussen.

Hjemmebane: Sandvika Stadion.

2016: 2. plass 2. divisjon avd. 4.

Nøkkelspillere: Jan Aubert, Daniel Berg.

Dommen: Kruttsterk høstsesong la grunnlaget for fjorårets 2. plass. Ikke forsterket stallen i det hele tatt. Treneren spår en vanskelig sesong, og med Bærums romantiske spillestil kan det gå begge veier.

10. Nybergsund

Trener: Jarl-Andre Storbæk.

Hjemmebane: Nybergsund Stadion.

2016: 5. plass 2. divisjon avd. 2.

Nøkkelspillere: Alexander Garcia, Remond Mendy, Kaimar Saag, Awat Peyghambernejad.

Dommen: Jarl Andre Storbæk får virkelig testet seg i sin første sesong som hovedtrener. Forsøket med å innføre Strømsgodsets spillestil har de fått svi for i vinter. Kaimar Saag, som scoret 18 mål i 2016, må levere på samme nivå skal Sundet ha mulighet til å overleve.

11. Brumunddal

Trener: Fred Leo Nysæter.

Hjemmebane: Sveum.

2016: 4. plass 2. divisjon avd. 2.

Nøkkelspillere: Emil Holst, Rune Pettersen, Christoffer Heier Solbakken, Sigurd Ertsås.

Dommen: Tøffere enn noen gang for Dala. Men Nysæters gutter overrasket og tapte kun to hjemmekamper forrige sesong. Sveum må forbli et fort skal Dala ha sjans til å overleve. Holst og Ertsås trolig lagets viktigste. Berger plassen med et nødskrik.

Les også: Nysæter tror Dala overlever

12. Follo

Trener: Anders Særvold.

Hjemmebane: Ski Stadion.

2016: 5. plass 2. divisjon avd. 1.

Nøkkelspillere: Øystein Vestvatn, Rune Gravdal, Håvard Dalseth

Dommen: Tradisjonelt gode i 2. divisjon, men har tapt mye i vinter. Langt bak de beste forrige sesong, neppe nærmere i 2017. Eneste lag med naturgress. Det styrker sjansene, men ikke nok til å unngå nedrykk.

13. Kjelsås

Trener: Eivind Kampen.

Hjemmebane: Grefsen Kunstgress.

2016: 6. plass 2. divisjon avd. 1.

Nøkkelspillere: Lars Brotangen, Anders Osmunddalen, Magnus Aasarød og Jesper Solli.

Dommen: Modøl Lars Brotangen er spilleren med flest minutter på banen for Oslo-laget i 2015 og 2016. Mistet fem spillere med til sammen 506 A-kamper siden starten av forrige sesong. Klubben som antakeligvis har minst ressurser i avdelingen holder seg ikke.

14. Vålerenga 2

Trener: Gard Holme.

Hjemmebane: Vallhall.

2016: 6. plass 2. divisjon avd. 3.

Nøkkelspiller: Felix Horn Myhre.

Dommen: Gjorde sin beste sesong i 2. divisjon noensinne i 2016. Laget vil bestå av juniorspillere, men hovedstadsklubben har en stor A-stall, som gjør at de kan fylle på med rutine og kvalitet når det trengs. Rykker likevel ned.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.