19-åringen fra Nordbygda/Løten Ski har for alvor meldt seg på i kampen om en av de fem VM-billettene. Det er så jevnt i juniorklassen i Norge nå, at det er umulig å si hvem som sikrer seg en plass på laget. Resultatene de kommende helgene vil avgjøre hvem som blir tatt ut.

– Jeg er vel med i kampen om VM-plassene, men da må jeg hoppe litt bedre enn jeg har gjort, sier 19-åringen til HA-sporten etter at enda ei solid treningsøkt er unnagjort i Lysgårdsbakken.

Det er der han holder til gjennom store deler av treningssesongen. Etter å ha fullført NTG i fjor, har han blitt en del av Lillehammerhopp under ledelse av Stig Morten Fredheim.

Men fram til denne sesongen, har han hatt Tore Sneli – den tidligere storhopperen fra Trysil – som trener.

God fysikk

Og Sneli framhever Løten-hopperens fysiske egenskaper.

– Han har bra fysiske ferdigheter og han er god på egentrening. Oscar har jobbet bra over flere år. Nå har han bra fart i beina. Han er veldig bra i forhold til alderen sin, og allerede nå har han høy nok fysisk kapasitet til å lykkes internasjonalt, sier Sneli.

Det betyr at det står på det tekniske for Hafslund – som det gjør med mange andre hoppere også.

– Han har passert watt-kravet vi har for at du skal kunne lykkes internasjonalt. Det er ganske viktig, og har du bra bein, er det kanskje lettere å gjennomføre teknikken også, sier Sneli til HA-sporten.

Viktige renn i januar

Hafslund har trøblet litt med sittestillingen, men håper det løsner fram mot helgas norgescuprenn i Midtstubakken i Oslo. Der kommer første sjanse til å skaffe seg aksjer i VM-billettene.

Deretter er det konkurranser i Stryn helga etter før det er junior-NM i Trondheim helga etter der igjen.

Junior-VM går deretter i Park City i USA i begynnelsen av februar.

– Det er lurt å være i form i januar. Det er nå VM-billettene skal deles ut, sier Sneli.

Studerer også

Selv om junior-VM er et mål for unge Oscar Hafslund, vet han at det er små marginer som avgjør om han klarer det. Og han har uansett planer om å satse tungt videre. For at det ikke skal bli for ensidig studerer han film og fjernsynsvitenskap på Lillehammer ved siden av hoppingen.

– Jeg satser for fullt på hopp, men det er fint å ha noe ved siden av, sier han.

– Det gikk veldig bra i fjor, og jeg har tatt steg jevnlig. Jeg håper å fortsette med det, sier 19-åringen.

Som har luktet på det internasjonale nivået i COC-renn i Norge før jul. Da endte han på rundt 30. plass, og han var femte beste norske hopper i 97-årgangen.

– Jeg mener selv jeg har muligheten til å bli verdenscuphopper etter hvert. Grunnfysikk er bra og spensten er innenfor det som kreves, men jeg har mye å gå på teknisk, vurderer Hafslund selv.

– Det handler mye om flyt og selvtillit. Jeg kan være litt grublende. Jeg må bli flinkere til ikke å tenke så mye, men det viktigste er å stå på og trene. Nå skal jeg først fighte om en plass til junior-VM, sier en innbitt Oscar Hafslund.

Sagbakken også

19-åringen fra Løten følger da i sporene til brumunddølen Sigurd Nymoen Søberg som har hoppet meget godt i COC i Engelberg i jula. Og like bak Hafslund følger 17-åringen Mats Sagbakken.

– Mats har hatt en bra utvikling. Han har vokst mye nå – rundt 15 cm det siste året. Den relative styrken har likevel vokst. Det blir spennende å følge ham videre nå, sier trener Tore Sneli til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.