• BEST: Henrik Ingebrigtsen er den norsk friidrett må sette størst lit til denne sesongen, der VM i Beijing i august blir det aller største målet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Sportssjef Ronny Nilsen er fornøyd med at de aller fleste og beste norske friidrettsutøverne går mot en sesongstart uten store skadeproblemer.

Den norske elitesesongen starter med stevne på Hamar lørdag, og det er mange år siden situasjonen har vært så god og kontrollert på skadefronten.

– Vi har jobbet mye med skadebegrensende tiltak, og det ser virkelig ut som om de tiltakene vi har satt i verk virker, sier Nilsen til NTB.

Han har store forventninger til sesongstarten, men innser samtidig at det ikke nytter å senke guarden.

– Nå gjelder det å følge opp utøverne våre, slik at de presterer bra uten at det går utover helsa. Oppfølgingen av hver enkelt i samarbeid med trenerne blir en utfordring og en viktig arbeidsoppgave i tiden som kommer, forteller han.

«Flying start»

Ronny Nilsen legger ikke skjul på at han er svært fornøyd med det mange av de norske utøverne presterte i vinter. Særlig var det mange oppløftende resultater blant de yngste.

– Det var mange som presterte bra og kom seg gjennom vintersesongen på en god måte. Bredden er blitt større, og det vil også gi seg utslag på toppresultatene, mener sportssjefen.

– Derfor har jeg store forventninger til den sesongen vi står foran. Mange er tilbake etter at de har slitt med skader, og i sesongåpningen på Hamar håper jeg virkelig å få se en god utvikling. Først og fremst er jeg spent på mellomdistanseløperne med Roald Frøskeland, Thomas Roth samt Henrik og Philip Ingebrigtsen i spissen, forteller Ronny Nilsen.

Han legger ikke skjul på at han er godt fornøyd med det Henrik Ingebrigtsen har prestert gjennom vinteren og i sesongåpningen, selv om han «ble tatt» litt av varmen i Doha.

Alvoret kommer fort

VM i Beijing i slutten av august er det store målet i friidretten i år, men også superligaen, der Norge igjen er inne blant de 12 beste friidrettsnasjonene i Europa, er viktig.

Lag-EM, som superligaen i russiske Tsjeboksarij offisielt heter, går St. Hanshelgen og blir et stort mål etter Bislett Games 11. juni.

– Etter at vi starter på Hamar, går det slag i slag med Florø, Bislett og superliga. Laget til Tsjeboksarij blir tatt ut en av dagene etter Bislett. Foreløpig er det uklart om uttaket blir gjort dagen etter (fredag 12. juni) eller om vi kan vente til søndag, sier Nilsen.

Av enkeltutøvere er han spent på ungdommene Sven Martin Skagestad og kometen Karsten Warholm, men han har også store forventninger til hekkeløperen Isabell Pedersen, sprinterne Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy Ndure samt Margrethe Renstrøm i lengde og Tonje Angelsen i høyde.

– Ingvill Måkestad Bovim er ikke helt klar ennå etter operasjonen i fjor høst, men det er et lite håp om at hun kanskje kan stille i Bislett Games, sier Ronny Nilsen til NTB. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.