Ring-løperen var rolig etter målgang.

- Kroppen var overraskende bra. Det blir for mye staking for meg i denne løypa. Det er ikke min styrke.

Er trygg

- Dette var godkjent. Jeg ser ikke så mye på plasseringen. I fjor var jeg tre minutter bak her i klassiskrennet. I dag var jeg under to minutter bak. Jeg er trygg, og kjenner kroppen min veldig godt. Det var urealistisk å tro på en topplassering her i dag. Nå gleder jeg meg til lørdag, sier Sveen.

Personlig trener Petter Hagen kjenner Simen veldig godt etter mange års samarbeid.

- Han var lenger bak i fjor. Jeg har trua på at dette blir veldig bra lørdag, sier Petter Hagen, som er engasjert som trener i Leaseplan Go.

Sterk Sundby

Martin Johnsrud Sundby vant. Han gikk fort fra start og ledet gjennom store deler av løpet. I mål fikk han tiden 37.15,1 og var med det 22,9 sekunder foran Tønseth. Dermed beviste Røa-løperen at formen er akkurat der den skal være foran verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg.

Petter Northug åpnet meget godt og var raskest av samtlige etter to kilometer. Utover i løpet måtte han imidlertid innse at Sundby ble for sterk, og i avslutningen holdt også Tønseth klart høyere fart enn skikongen fra Mosvika.

Northug, som var slått med 2,9 sekunder av Tønseth, beviste likevel at formen så absolutt er i anmarsj.

Chris Jespersen fikk god drahjelp av Sundby gjennom store deler av 15-kilometeren og ble nummer fire.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.