Therese Johaug gikk en god etappe da de norske jentene gikk inn til et overlegent gull på VM-stafetten i Falun torsdag. Likevel måtte hun svare på om hun var bekymret for Kallas form etter gullet.

– Nei, jeg er ikke det. Charlotte er i kjempeform, så det blir en spennende tremil på lørdag med mange løpere som vil kjempe om medaljene, sa Johaug.

– Det blir et helt annet løp, men formen min kjennes bra, sa hun.

– Kalla tok en del sekunder på meg nedover. Det var nok fordi jeg valgte å stå i sporet og hun utenfor. Det var mer isete utenfor sporet, så hun tjente nok noen sekunder på det, sa hun.

Full fest før en beinhard VM-avslutning for Marit Bjørgen. Stafettgullet ble markert torsdag kveld. Nå starter nedtellingen mot tremila.

Sammen med lagvenninnene Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug fikk gull-Bjørgen stafettpremien.

Hun går sin femte (av seks) VM-øvelse lørdag. Det kan ende i det 15. gullet i det som trolig blir meget krevende forhold.

Tøft

Etter premieutdelingen i Falun torsdag, sa den heteste trioen dette om 30-kilometeren som snart kommer:

Bjørgen: – Jeg gleder meg til tremila. Det blir spennende og tøft på et tøft føre. Så får vi se hva arrangøren gjør med løypa. Min favoritt er Therese Johaug. Jeg føler fortsatt at jeg har bra med krefter igjen i kroppen.

Johaug: – Jeg gleder meg. Vi er flere norske jenter som har gjort det bra. Charlotte Kalla viste på stafetten at hun er i form. I tillegg har vi Justyna Kowalczyk samt at et par finske jenter viste seg fram litt på stafetten.

Kalla: – Jeg ser virkelig fram mot å gå den distansen. Det er flere jenter som viser form, og det blir tøft. Framover skal jeg hente meg inn så mye som mulig for å unngå sykdom og omgås med mennesker som gir meg positiv energi.

Outsider

Kalla har allerede ett individuelt gull i Falun-mesterskapet. Det kom på 10-kilometeren der de norske ble felt av elendige ski.

I tillegg er polske Kowalczyk et høyaktuelt navn før avslutningen lørdag. De fleste ser for seg at disse fire storstjernene er for gode for de andre.

Rennet går i klassisk stil med fellesstart, og Bjørgen er tittelforsvarer etter sin triumf i Val di Fiemme for to år siden.

Johaug vant øvelsen to år tidligere. Da gikk VM i Oslo. (©NTB)
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.