Fjorårsvinner Therese Johaug er meget lysten på å vinne sammenlagt igjen. Det blir ikke snakk om å hjelpe Bjørgen fram til hennes første sammenlagtseier. Veteranen fra Rognes i Sør-Trøndelag har aldri klart å bryte Tour de Ski-forbannelsen. 2.-plasser i sammendraget er det beste hun har.

- Når du først har stått øverst, så trigger det ekstra til å forsøke det samme på nytt. Jeg har veldig lyst til å vinne igjen, og jeg lover å yte mitt beste hver eneste dag, sa Johaug. Det blir ikke snakk om å gi bort noe gratis, sa hun da hun snakket med pressen under den internasjonale pressekonferansen på Oberstdorf Haus i Oberstdorf fredag kveld.Der starter det hele med tre kilometer prolog i fri teknikk lørdag. Søndag er det 10 kilometer klassisk jaktstart samme sted.

Rolig

Årets Tour de Ski-utgave er den niende i rekken, og da Johaug vant i fjor var det første gang at en norsk kvinne seiret totalt. Da var riktignok ikke polske Justyna Kowalczyk med, og Marit Bjørgen måtte gi seg med sykdom etter den tredje etappen.

Johaug er svært sjelden syk. Hun virket svært rolig og konsentrert dagen før årets Tour-start.- Jeg føler meg mer klar enn før. Det skyldes kanskje at jeg har fått en fin periode hjemme i jula sammen med familie og venner. Jeg har fått brukt tiden godt til trening.- Du fikk også med deg et skirenn som du vant i Meldal 3. juledag?- Ja. Det var for kaldt til å trene hjemme i Dalsbygda, og da var det like greit å konkurrere i Meldal. Jeg synes at det var bra å få med seg den konkurransen.- Hvem blir de hardeste konkurrentene denne gangen?- Det blir selvsagt Marit, og så tror jeg Heidi Weng blir tøff. Hun har vært på pallen to ganger før og har tatt steg videre denne sesongen. Så har du også Justyna Kowalczyk og et par tyske jenter, sa Johaug.

Den av de beste som ikke er med er svenskenes Charlotte Kalla.

Prøver igjen

Kowalczyk har ikke vist all verden til nå i sesongen, og selv om hun har vunnet Tour de Ski fire ganger før, er det få som tror at det blir en femte gang i 2015.Da er det langt flere som har tro på at Marit Bjørgen blir Johaugs hardeste utfordrer.

- Motivasjonen til å vinne er like stor som alltid, og jeg føler at sjansen min er like bra som før. For meg blir de seks konkurransene før den siste bratte bakken viktige. Vi kjenner alle styrkeforholdet der. Jeg bør ha sjansen om jeg ligger minuttet foran Therese før slalåmbakken. Jeg var 40 sekunder bak henne der i 2012, sa Bjørgen foran et fulltallig pressekorps i Oberstdorf.Det var slett ikke bare norske journalister som ville ha Bjørgen og Johaug i tale. Den siste jenta som deltok på pressekonferansen var tyskernes Nicole Fessel. Fessel vinner neppe sammenlagt, men kan kanskje kjempe om en pallplass om alt går hennes vei. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.