Det bekrefter Johaugs advokat, Christian B. Hjort, overfor NTB.

Både teamet rundt langrennsstjernen og Antidoping Norge bestemte seg i februar for ikke å anke dommen fra domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Men ettersom Det internasjonale skiforbundet tok saken til Idrettens voldgiftsrett (CAS) med ønske om en lengre utelukkelse, har Johaug-leiren benyttet muligheten til å levere en motanke.

Vil be om frifinnelse

Selv om Johaug i utgangspunktet godtok dommen på 13 måneders dopingutestengelse, vil også CAS måtte ta stilling til om hun er skyldig. For Johaug betyr det at hun i beste fall kan bli frifunnet.

– CAS ville uansett måtte ta stilling til graden av skyld for å mene noe om lengden på utelukkelsen. Derfor vil vi i vår motanke hevde det som har vært vår prinsipale anførsel hele tiden – at hun overhodet ikke er å bebreide i denne saken, sier Hjort til NTB.

– CAS kan gi oss medhold i motanken, som vil innebære at de er enige med oss i at det ikke fantes noe grunnlag for en utelukkelse, legger han til.

Risikerer lang utestengelse

Therese Johaug testet positivt for det forbudte stoffet clostebol i september i fjor. Med nåværende dom er hun utestengt til 18. november i år.

Høringen mot Johaug finner sted hos CAS i Lausanne i Sveits 6. juni. FIS har bedt om en «rimelig forlengelse» av utestengelsen på 13 måneder. Dersom også CAS finner Johaug skyldig, er minstestraffen 12 måneder, mens hun i verste fall kan risikere 24 måneders utelukkelse.

Nylig uttalte Johaug selv til NTB at hun tåler maksimalt 15 måneder dersom hun skal rekke OL i Pyeongchang neste vinter. 15 måneder vil bety at hun kan konkurrere igjen 18. januar 2017, mens OL starter tre uker senere.

På sin liste over høringer har CAS satt opp to ulike saksnumre under Johaug-høringen 6. juni. Det ene gjelder FIS' anke av dommen fra NIF, mens det andre er Johaugs motanke.

(©NTB)Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.