For knapt to uker siden ble det offentliggjort at Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen tar over ansvaret for landslaget i ishockey etter VM neste år. Johansen ønsker foreløpig ikke å uttale seg om endringen.

– Det får vi ta når jeg kommer hjem, sier Johansen til NTB onsdag.

Landslagssjefen er for tiden i Wien hvor han følger Norges U20-gutter i VM, og han kommer hjem først etter Arosa-turneringen i Sveits søndag.

Johansen har hatt ansvaret for landslaget siden 2001. Han har holdt Norge i elite-VM de siste ti årene, og tatt Norge til to OL-turneringer.

Turnering

Til helgen avslutter Roy Johansens landslagsgutter 2015 med firenasjonersturneringen i idylliske Arosa i Sveits. Noen idyll på isen blir det neppe.

Norge gikk ubeseiret gjennom forrige landslagsturnering på hjemmebane. Ungarn, Frankrike og Danmark ble slått med klare sifre. Den gang fikk mange «nye» spillere prøvd seg. Nå er troppen litt mer toppet, men det vil fortsatt være kamp om å komme med på et VM-lag. Etablerte spillere som Patrick Thoresen er dessuten med igjen.

– De som ikke er med i Arosa-turneringen er Ole-Kristian Tollefsen, Ken André og Mathis Olimb. Resten er spillere som alle er aktuelle for en VM-tropp, sier Johansen.

God motstand

Färjestad-backen Tollefsen har pådratt seg en ny skade, mens Mathis Olimb akkurat har skiftet klubb fra KHL og Jokerit til sveitsiske Kloten. Yngstemann Olimb er opptatt med spill i tysk liga for Düsseldorf.

– Vi får to bra kamper mot kvalifisert motstand uansett. Denne turneringen går over noen få dager. Det er flott i Arosa så ved siden av kampen får vi en fin opplevelse sammen. Troppen kommer ned torsdag, så vi får to treninger før den første kampen, sier Johansen.

Norge møter vertsnasjonen Sveits fredag, men lørdag blir det finale eller kamp om 3.-plassen mot enten Slovakia eller Hviterussland. (©NTB)Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00