Etter at Saihou Jagne avsluttet sesongen med Brumunddal i fjor, gikk han opp fire kilo i muskler foran sesongstarten i år.

I motsetning til mange andre, som gjerne skulle hatt mer muskler, skulle Jagne ønske at han ikke hadde hatt en økning i muskelmassen.

– Jeg føler jeg har blitt mindre eksplosiv. Det er sånn jeg føler det selv, i alle fall. Jeg vet ikke om det er skaden jeg har som er grunnen til at jeg ikke kan være mer eksplosiv, forklarer Jagne, og sikter til lyskeskaden han har slitt med i flere måneder, og som fremdeles forhindrer ham i å kunne yte hundre prosent.

Trener ikke overkropp

Da Jagne får se bilder av hvordan han har forandret seg siden forrige sesong, trekker HamKam-spissen på smilebåndet.

– Oi, på det bildet der ser jeg smal ut, ler Jagne, og sikter til et bilde av ham i Dala-drakt hvor han står siden av Aziz Idris.

Jagne erkjenner at han har blitt mye større i overkroppen, men han hevder hardnakket at han ikke trener den delen på kroppen.

–Skal jeg være ærlig, så har jeg aldri trent overkroppen. Det kommer av seg selv. Jeg vet ikke om det er draktene som er mindre, men jeg føler jeg er blitt bredere og sterkere. Så jeg må bruke den fysikken på en annen måte.

– Jeg har ikke brukt noen maskiner for å trene overkroppen, sier han.

– Det kommer av seg selv?

– Ja, jeg er født sånn. Det kommer enkelt, smiler Jagne.

Spiser lite

Spissen forteller at han kun spiser ett måltid om dagen. Grunnen er ifølge ham selv at han ville ha gått opp tre kilo i uken i ren muskelmasse, dersom han hadde kastet i seg flere måltider.

– Jeg kjenner at jeg har for mye muskler, og jeg vil ikke ha for mye muskler, forklarer Jagne, før han fortsetter:

– Jeg vil gå ned to til tre kilo med muskler, så blir det bra, sier Jagne, som føler han har blitt en mye tøffere mann å bryne seg på for motstanderne i dueller.

Jagne er ikke redd for at kun ett måltid om dagen er for lite for en aktiv idrettsutøver.

– Nei, ikke i det hele tatt. Dersom jeg hadde spist mer, hadde jeg hatt mye mer muskler enn jeg har nå. Da jeg spilte i Sverige, måtte jeg spise fire måltider om dagen. Da var jeg mye større enn hva jeg er nå, forteller Jagne, som håper han snart er kvitt lårskaden og er hundre prosent frisk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00