• DUGNAD: Kjell Bjørseth (f.v.), Gjermund Trøan, Dan Cato Røe og Terje Skogvold ser for seg mange dugnadstimer i den nye hallen framover.
  • TEAM ULsrud: Christoffer Svae (f.v.), Torger Nergård, Thomas Ulsrud og Håvard Vad Petterson spiller VM i Sveits nå.Foto: Ingvild Skaga

Primus motor i Hedmarken Curlingklubb, Terje Skogvold, forteller at de har jobbet med curlinghall-prosjektet i ett og et halvt år.

Curlingklubben skal gjøre et eksisterende industribygg ved Ljøstad i Stange om til curlinghall.

Nå er også isanlegget i boks.

Og det kommer altså rett fra VM.

– Det er jo ekstra moro å få anlegget fra VM. Det blir kun brukt der før det sendes til oss. Planen er at leverandøren monterer anlegget hos oss i slutten av august, sier Skogvold.

isanlegg til 1,6 millioner

Terje Skogvold forteller at de har jobbet hardt med anskaffelse av isanlegg. Kostnaden for anlegget er delt i to. Isanlegget koster 800.000 kroner, mens kjølemaskinen koster det samme. Etter det HA-sporten erfarer er det flere hundre tusen under vanlig pris.

– Det er snakk om et flyttbart isanlegg som blir installert permanent hos oss. Det er plastprofiler på én ganger én meter, som settes sammen. Så legges det slange inne i profilene, og det blir tilført kjølevæske på minus sju grader. Deretter legges det vann på toppen, og vi får kunstis, sier Terje Skogvold.

Kjølemaskinen utvikler varme, som skal brukes til å fyre opp hallen om vinteren. Lagerhallen var regulert for industri. Der er dispensasjonen i orden.

Det er første gangen et slikt isanlegg settes opp i Skandinavia.

– Dette er banebrytende og spennende, og vi er stolte av å få til dette. Vi har fått god hjelp av lokale leverandører, slik at det blir kort veg til hjelp og service. Leverandøren av selve isanlegget ser dette som en mulighet for salg i Skandinavia, så de skal bruke vårt anlegg som eksempel for potensielle andre kunder, sier curlingentusiast Skogvold.

Budsjett på 4,7 millioner

Hedmarken Curlingklubb tok over bygget i Stange sist fredag. Nå venter mange timer med dugnad.

– Nå skal vi bruke fem måneder på å gjøre alt klart. Det blir også klubbhus og garderober, så dette blir et bra anlegg. Målet er å åpne hallen 1. september.

Budsjettet for hele curlinghallen er på 4,7 millioner kroner. Det er en tredjedel spillemidler. Der har klubben fått en mellomfinansiering på plass. I tillegg dekker et tilskudd fra Stange kommune en tredjedel. Den siste tredjedelen er dugnad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.