For sjette året på rad er det duket for det lokale svaret på Tour de Ski, Tour de Hedmarken.

Arrangementet går over fire dager, de første to dagene ble unnagjort i helgen, og de to siste arrangeres i romjula.

SNØMANGEL

I utgangspunktet skulle lørdagens sprintrenn blitt arrangert på Budor, og søndagens renn på Gåsbu. På grunn av usikre snøforhold begge steder ble arrangementet flyttet på kort varsel til Veldre Sag.

Teknisk delegert (TD) Ola Erik Galaaen var fornøyd med måten arrangørene taklet flyttingen på. Oppgaven til TD er å passe på at arrangementet foregår etter Norges Skiforbund sitt reglement.

– Her går alt etter planen selv om flyttingen skjedde på kort varsel. Løperne virker også fornøyde med opplegget. Anlegget her på Veldre Sag er jo bra, og forholdene er også OK, selv om det ikke er mer enn akkurat nok snø her heller, uttaler Galaaen.

herlig innsats

Det var i hvert fall ingenting å si på innsatsen hos løperne, fra de aller minste på åtte år, og opp til seniorløperne var det full gass hele veien.

Den årsklassen som de lokale gjør det best i på nasjonalt nivå, er menn 18 år. Også denne gangen ble det et durabelig oppgjør mellom klubbkompisene Kristoffer Kvarstad, Simen Syversen og Simen Krogstie Bjørgan, fra Hamar Skiklubb. Kvarstad var helt suveren i prologen, og viste seg også som den sterkeste i finalen. Syversen ble nummer to, Petter Myhr fra Vallset blandet seg innimellom Hamar-løperene, og ble nummer tre. Krogstie Bjørgan måtte nøye seg med fjerdeplass på lørdagens sprint.

Av andre lokale aktører kan vi nevne at Karen Myklebust, Vang Skiløperforening ble nummer tre i klasse kvinner 17 år. Reidar Aurmo, Hamar Skiklubb, havnet på andreplass i klasse menn 17 år.. I samme klasse ble Mads Hagen Fraurud nummer seks, og sist i finalen. Even Thorvaldsen, Ottestad, vant klasse gutter 15 år, foran Henrik Jevanord, Moelven. Ida Hult, Ottestad, ble nummer fire i jenter 14 år, og Kristian Engebakken, Nordbygda/Løten ble nummer tre i gutter 14 år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.