Dermed fortsetter den betente striden mellom de to dommerprofilene.

Det melder VG torsdag ettermiddag.

Det er nå fem uker siden konflikten ble kjent for offentligheten. Den har gjort at Edvartsen - Norges nest beste dommer - ikke har vært på banen i noen av sesongens syv første serierunder. Derimot har han dømt VM-kvalifiseringskamp i regi av FIFA.

VGs kommentator: «Denne konflikten MÅ løse seg»

Røde Kors-topp Sven Mollekleiv er også leder for NFFs etiske komité. I går satt han seg ned med Hauge og Edvartsen i håp om å løse den fastlåste situasjonen. Samtalene fortsatte i dag, men uten at man kom noe nærmere en løsning.

BA OM RYDDEHJELP

Idrettspresident Tom Tvedt har allerede bedt NFF om å rydde opp i saken. Hva som nå skjer, er et åpent spørsmål. Enkelte spekuleres i om saken kan ende i Oslo tingrett dersom ikke Edvartsen er tilbake som dommer i løpet av kort tid.

HER kan du lese kommentaren HAs sportsredaktør skrev om saken.

Førstkommende mandag kommer trolig dommeroppsettet for både runde åtte og ni. Er ikke Edvartsen med der - og det ønsker etter alle solemerker ikke Terje Hauge - så har én tredel av sesongen snart gått i vasken for 37-åringen. Han taper også betydelige pengebeløp på konflikten: Eliteseriedommeren får 15.500 kroner for hver kamp de dømmer.

Saken fremsto som løst for snart to uker siden. Så ble imidlertid dommerforeningen koblet på i tolvte time. Og dermed eskalerte konflikten på nytt. Dommerforeningen sendte nemlig et innspill til NFF-ledelsen, der budskapet var at Edvartsen ikke burde dømme igjen.

VG bet at flere dommere uttrykte misnøye med Edvartsen på et oppvaskmøte forrige onsdag. Samtidig sier to dommere at 37-åringen beklaget tydelig overfor kollegene, i håp om å få dømme igjen.

TRUSLER

Hauge skal ved flere anledninger de siste ukene ha truet med å trekke seg som dommersjef dersom han overprøves, og Edvartsen tas inn i varmen igjen.

Den opprivende konflikten startet da dommerkollega Svein Oddvar Moen hentet en av Edvartsens assistenter til sitt dommerteam. Edvartsen antok, følge VGs kilder, at han da sto først i køen til å velge seg en ny assistentdommer, siden han er rangert som Norges nest beste FIFA-dommer.

De interne reglene på Ullevaal stadion tilsier ifølge Edvartsens oppfatning dette. Slik gikk det likevel ikke: Selv om Edvartsen nettopp hadde dømt VM-kvalikkamp i FIFA-regi, opplevde han plutselig at han befant seg lenger ned på listen her i Norge – og at han fikk velge ny assistent først som fjerdemann.

Deretter ble Rune Pedersen fjernet som Edvartsens personlige dommermentor og erstattet av nettopp Terje Hauge. Pedersen og Edvartsen hadde da samarbeidet i 13 år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.