Dermed fortsetter den betente striden mellom de to dommerprofilene.

Det melder VG torsdag ettermiddag.

Det er nå fem uker siden konflikten ble kjent for offentligheten. Den har gjort at Edvartsen - Norges nest beste dommer - ikke har vært på banen i noen av sesongens syv første serierunder. Derimot har han dømt VM-kvalifiseringskamp i regi av FIFA.

VGs kommentator: «Denne konflikten MÅ løse seg»

Røde Kors-topp Sven Mollekleiv er også leder for NFFs etiske komité. I går satt han seg ned med Hauge og Edvartsen i håp om å løse den fastlåste situasjonen. Samtalene fortsatte i dag, men uten at man kom noe nærmere en løsning.

BA OM RYDDEHJELP

Idrettspresident Tom Tvedt har allerede bedt NFF om å rydde opp i saken. Hva som nå skjer, er et åpent spørsmål. Enkelte spekuleres i om saken kan ende i Oslo tingrett dersom ikke Edvartsen er tilbake som dommer i løpet av kort tid.

HER kan du lese kommentaren HAs sportsredaktør skrev om saken.

Førstkommende mandag kommer trolig dommeroppsettet for både runde åtte og ni. Er ikke Edvartsen med der - og det ønsker etter alle solemerker ikke Terje Hauge - så har én tredel av sesongen snart gått i vasken for 37-åringen. Han taper også betydelige pengebeløp på konflikten: Eliteseriedommeren får 15.500 kroner for hver kamp de dømmer.

Saken fremsto som løst for snart to uker siden. Så ble imidlertid dommerforeningen koblet på i tolvte time. Og dermed eskalerte konflikten på nytt. Dommerforeningen sendte nemlig et innspill til NFF-ledelsen, der budskapet var at Edvartsen ikke burde dømme igjen.

VG bet at flere dommere uttrykte misnøye med Edvartsen på et oppvaskmøte forrige onsdag. Samtidig sier to dommere at 37-åringen beklaget tydelig overfor kollegene, i håp om å få dømme igjen.

TRUSLER

Hauge skal ved flere anledninger de siste ukene ha truet med å trekke seg som dommersjef dersom han overprøves, og Edvartsen tas inn i varmen igjen.

Den opprivende konflikten startet da dommerkollega Svein Oddvar Moen hentet en av Edvartsens assistenter til sitt dommerteam. Edvartsen antok, følge VGs kilder, at han da sto først i køen til å velge seg en ny assistentdommer, siden han er rangert som Norges nest beste FIFA-dommer.

De interne reglene på Ullevaal stadion tilsier ifølge Edvartsens oppfatning dette. Slik gikk det likevel ikke: Selv om Edvartsen nettopp hadde dømt VM-kvalikkamp i FIFA-regi, opplevde han plutselig at han befant seg lenger ned på listen her i Norge – og at han fikk velge ny assistent først som fjerdemann.

Deretter ble Rune Pedersen fjernet som Edvartsens personlige dommermentor og erstattet av nettopp Terje Hauge. Pedersen og Edvartsen hadde da samarbeidet i 13 år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00