De blir garantert ikke de siste heller. Og slike episoder går vel under kategorien menneskelig svikt. Eller dårlig dømmekraft, om du vil.

Det er ingen som er i tvil om at alkohol er prestasjonshemmende for idrettsutøvere. Så kan man sikkert diskutere i hvilken grad du blir dårligere av å ta noen øl natt til fredag når du skal spille kamp igjen søndag.

Men smart er det ikke.

Særlig ikke når du akkurat har tapt hjemme på straffer mot Stjernen. Hvorfor suget etter en bytur i Oslo da blir så hardt at du bare må komme deg til hovedstadens tappekraner, kan jo bare spillerne selv svare på.

Men signaleffekten er mildt sagt uheldig.

Provoserende

Publikum, som alltid møter opp i stort antall i OL-Amfi’n, dro i hvert fall ikke hjem i festhumør. De fleste var småirriterte siden dette var Storhamars sjanse til å hekte seg på i kampen om topp-fire-plassene igjen.

Jeg skjønner godt at spillerne ikke gikk ut i Hamar. Da hadde de nok fått høre det av Hamars befolkning. Og uten at vi trenger å spekulere for mye, så er det vel en grunn til at nettopp Oslo ble valgt.

På 80- og 90-tallet hadde nok ikke dette blitt noen sak. Da var verden mye større, og det var lettere å gjemme seg.

I dag kan du bare ta en slik fest innenfor husets fire vegger uten å bli oppdaget.

For klubben og lagkameratene, og alle som er glad i Storhamar, blir det jo ekstra provoserende at dette skjer midt i det mest hektiske kampprogrammet i seriespillet. Samtidig som Storhamar kjemper desperat etter å finne marginene som får dem på vinnersporet igjen.

Nå vant Storhamar mot Frisk Asker igjen, men jeg tror neppe at en bytur snaue tre dager før neste kamp er det Smirnov bør satse på for å skape stabilitet.

Bra håndtert

Storhamar har heller ikke noe annet valgt enn å slå ned på det Magnus Lindahl og Alexander Reichenberg har gjort. Og kudos til klubbledelsen som er åpen om det som har skjedd og at de legger det ut på hjemmesiden sin.

For selv om dette er en personalsak, er det umulig å holde slike ting internt. Da er det bedre å være ærlige på hva som har skjedd.

Og så må spillerne, som tok det ukloke valget, ta støyten det fører med seg.

Samtidig sender det klare signaler om at dette er ikke akseptabelt i Storhamar.

To kampers karantene høres også passe ut, selv om det hadde vært bruk for begge spillerne både mot Sparta søndag og Kongsvinger torsdag.

For spillernes del ser det ikke mindre pussig ut når vi vet at Lindahl akkurat hadde vært vraket i et par kamper og var i en posisjon hvor han måtte overbevise for å holde plassen i laget, mens Reichenberg har ambisjoner om landslagsspill.

Det gjør jo at omgivelsene vil stille spørsmål om ambisjoner og holdninger.

Men gutta får en ny sjanse til å vise at de har dette på stell.

Da får vi også la de få en ny sjanse til å vise det.

Les også
SPORT Fikk to kampers karantene. Les Alexander Reichenberg og Magnus Lindahls forklaring om byturen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.