HAMAR: Jeg må innrømme at det er noe av det artigste jeg vet når svenskene syter og klager. Og jeg sitter med fjernkontrollen og slår over på svensk tv for å høre kommentarene der når Petter Northug leker med Marcus Hellner.
Og jeg er glad Petter Northug er norsk.
For han herjer jo med svenskene. Ja, med alle andre også da, men det spiller mindre rolle så lenge det er Sverige som er førsteutfordrer.

Grisegod

Enda en gang viste Petter Northug at når alt stemmer for han, så er de andre sjanseløse.
Men tilbake til krangelen med svenskene.
Denne gangen var det den svenske eksperten Jonas Karlsson som ble sur på svt. Han kalte Northug en gris som sleivet over mållinjen.
Kan hende noen nordmenn også synes det var i overkant, for litt håning var det jo. Men jeg innrømmer også at jeg digget det.
Det er jo VM på hjemmebane for Northug. Og litt show har langrennssporten bare godt av. Vi lo jo da Bjørn Dæhlie tok piruett overmål også.
Det er heldigvis slutt på tidene da de bare gjemte seg lengst mulig innerst i skogen. Og når det handler om herrestafett - den mest prestisjetunge VM-øvelsen smakte, smakte det ekstra godt med norsk gull på Northug-vis. Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning og Tord Asle Gjerdalen for å ha meg unnskyldt. De er med på laget som grovarbeidere.

Svenskene startet håningen

For øvrig har svenskene selv vært «kaksiga» både før og under mesterskapet.
Det startet med Aftonbladets sportskommentator som hånet Oslo for alle de narkomane som møtte ham utenfor sentralbanestasjonen. Deretter fyrte han opp med å døpe Northug til Nollthug.
Og svt, som klagde mest i går, var selv breiale og satte opp et skilt hvor det sto Hellnerbakken etter at Marcus Hellner rykket på baksiden av Gratishaugen på sprinten.
Så jeg skjønner godt at Northug får lyst til å ta igjen litt. Så får heller det svenske folk leve med at det var deres mediefolk som provoserte Petter Northug.
Jeg registrerte nemlig at Marcus Hellner ikke gadd å bry seg spesielt. Han vet uansett at han hadde litt flaks med at Northug var uoppmerksom på sprinten da han rykket.
Hellner har fått sitt gull.
Og når vi først er inne på svenske gull, synes jeg Sverige skal sende takkekort til Marit Bjørgen og den norske landslagsledelsen som ga dem gullet på damenes sprintstafett. For det første droppet Marit Bjørgen sprinten - noe som var helt unødvendig. Og for det andre klarte de norske laglederne å komponere laget helt feil, til tross for at det bare var to som gikk.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00