Det var en rolig og avbalansert trener HA-sporten møtte på kontoret i CC Amfi fredag. Den store hvite tavla på veggen var full av draktnummer, og han innrømmer at det surer mange hockeytanker i hodet nå – etter seks strake tap.

– Det har vært en rekke dårlige opplevelser, og det hadde vært rart hvis det ikke påvirket. Det er en dose mentalt inne i dette også. Noen spillere vil litt for mye, mens andre går inn i seg sjøl. Det mentale er naturlig nok en utfordring med 22–23 forskjellige individer, sier Sjur Robert Nilsen, og fortsetter:

For mye informasjon

– Vi må vinne snart, for dette er en resultatorientert bransje. Nå ser folk som følger klubben kun på resultater, og jeg har full forståelse for det.

Storhamar-treneren har også evaluert seg sjøl de siste ukene.

– Det er blitt litt for mye informasjon fra meg tidligere. Det må jeg lære av, og balansere til spillerne.

Å lete etter feil står ikke øverst på lista til Sjur Robert Nilsen akkurat nå. Storhamar-treneren vil først og fremst videre, han vil finne en veg som ikke er så humpete og svingete.

– De siste tre ukene har alle jobbet bra. Vi har tatt grep gjennom at flere trenere har pratet, og vi har tatt Torbjørn Orskaug inn i boksen. Det var et bevisst valg. Jeg synes gutta har respondert bra. Kampene mot Lørenskog og Frisk Asker var brukbare matcher av oss, men det var ikke bra nok, sier Nilsen, som er opptatt av å finne løsninger offensivt.

Tre viktige punkter

Her er de viktigste tingene som Storhamar-treneren mener de må bli bedre på framover:

• – Vi må ha mer trøkk i flygende angrep. Det handler om å gå mer på skøyter, og drive hardere. Vi må gi 100 prosent, og ta drittjobben foran mål.

• – I etablert angrep må også noen ofre seg, komme seg foran motstandernes keeper. Hvis vi får til det, kan det legges flere pucker på mål, og det blir farligere.

• – Vi må dekke flere skudd i egen sone. Det gjelder både backer og løpere. Det handler om å ofre seg der også. Selve strukturen defensivt har bedret seg den siste tiden, sier Sjur Robert Nilsen.

Han registrerer at det er stor interesse rundt hockeylaget han trener. Mange mener mye.

– Forventninger utenfra vil være der. Det gjelder hardbarkede supportere, publikum og media. Det blir ekstra trykk når riksmedia også kommer inn. Men dette må vi leve med, og alle må lære seg å håndtere det, sier Nilsen, som savner Christian Larrivée.

– Vi må stimulere til at andre tar lederrollen ute på isen. Hver og en må ta mer ansvar. Vi står i dette sammen. Det handler om å hjelpe kameraten, sier treneren, som ikke har noen planer om å kjefte spillerne bedre.

Lørdag møter de Stavanger på borteis.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00