- Dette er den råeste opplevelsen jeg noen gang har hatt, men jeg husker ikke noe av hoppet nå, gliste Furnes-hopperen mens alle de andre hopperne i Vikersund ropte og gratulerte han med kjempehoppet.

Rå utgang

HA-sporten, som fulgte hoppet live, hadde en følelse av at det kunne gå langt da han satte seg på bommen.

Forholdene var perfekte. Sol skrått inn i bakken, litt oppdrift, brukbar fart fra avsats 18 og selv om Sigurd Nymoen Søberg aldri har hoppet skiflyging før, er han av de råeste ut fra hoppet.

Noen mener til og med at han er litt for rå, men i skiflyging kan du få betalt for akkurat det.Nymoen Søberg trodde ikke det var noe kjempehopp da han kom ut fra hoppet, for han ble overrumplet av den kvasse radien i Vikersund.

- Men da jeg kom over kulen tok det av. Jeg bare fløy av gårde. Det var helt rått. Og bakken er helt strøken her. Det irriterer meg bare at jeg trakk meg litt på slutten. Det kunne gått noen meter til. Jeg kan hoppe enda lengre her, fastslår han overfor HA-sporten.

Gode tips fra samboeren

Han avslører også at han fikk gode tips før hoppingen av samboer og landslagshopper Anders Fannemel - som er en av de store favorittene til å vinne i Vikersund.

- Jeg har en tendens til å bikke skiene litt på skrå i lufta. Særlig i skiflyging blir du straffet for det. Anders ga meg noen tips om hvordan jeg kunne unngå det, sier Nymoen Søberg som gjerne skulle hoppet i rennene selv i helga.

- Jeg tror Anders vinner her, men jeg håper å markere meg som en skiflyger slik at jeg kan bli aktuell for VM i skiflyging neste år. Det er jo det her som er gøy. Jeg vil heller hoppe 250 meter og lengst i verden enn å ta OL-gull, sier han til HA-sporten.

Og selv om han ikke husker så mye av selv hoppet, fikk han i hvert fall med seg en ting der han svevde nedover bakken.-

Utsikten var helt nydelig. Den anbefales, sier han og setter opp verdens største glis etter verdens 15. lengste hopp.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00