LILLEHAMMER: Det høres ekstremt ut, men Sigurd Søberg krabbet inn i dusjet for ikke å synke sammen i kroppen før gårsdagens måling lengdemåling. Og kompisen Mathis Rebne Stenseth fikk frokost på senga av pappa Rune Rebne.
Deretter la de seg i bilen og ble kjørt opp til målingen som avgjorde hvor lange ski de kunne bruke og hvor stor hoppdress de kan ha på seg.
- Jeg krabbet inn i dusjen og la meg etterpå igjen for ikke å synke sammen i kroppen. Jeg ble 178 centimeter på målingen, og det er noen millimeter mer enn vanlig, sier Sigurd fornøyd.
Kompisen Mathis strakk seg hele en centimeter mer enn vanlig takket være en god måling.
- Jeg ble 177 centimeter, smiler han.
Gutta vet da at det handler om å få lengst mulig ski, som igjen gjerne betyr ekstra meter i bakken.
- Det høres kanskje ekstremt ut, men det handler om å skaffe seg best mulig utgangspunkt innenfor FIS sine regelkriterier, sier NTG-trener Tore Sneli.
Hopperne måles i dag etter lengde, vekt (BMI), skrittlengde og halsvidde.
Lengde og vekt spiller inn på skilengden, mens skrittlengden, lengden og halsvidden avgjør hvor stor hoppdress de får bruke. Det handler om å få mest mulig flyteevne i skidressen og på ski-ene.
- En centimeter lenger ski betyr 22 kvadratcentimeter mer bæreflate på skiene siden de er 11 cm brede, påpeker Sneli.
Han forteller at reglene de siste årene er blitt mye mer presise og spesifikke enn de var da han konkurrerte.
- Hadde jeg visst det jeg vet i dag da om hva som lønte seg med alt utstyret, skulle jeg vært med og dominert verdenscupen. Det er jeg sikker på, sier Sneli.
Som også fungerer som syer for hopperne på NTG. I går sydde han om hoppdressene til både Sigurd og Mathis slik at de fikk størst mulig luftgjennomtrekk i halsregionen.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.