LILLEHAMMER: Det høres ekstremt ut, men Sigurd Søberg krabbet inn i dusjet for ikke å synke sammen i kroppen før gårsdagens måling lengdemåling. Og kompisen Mathis Rebne Stenseth fikk frokost på senga av pappa Rune Rebne.
Deretter la de seg i bilen og ble kjørt opp til målingen som avgjorde hvor lange ski de kunne bruke og hvor stor hoppdress de kan ha på seg.
- Jeg krabbet inn i dusjen og la meg etterpå igjen for ikke å synke sammen i kroppen. Jeg ble 178 centimeter på målingen, og det er noen millimeter mer enn vanlig, sier Sigurd fornøyd.
Kompisen Mathis strakk seg hele en centimeter mer enn vanlig takket være en god måling.
- Jeg ble 177 centimeter, smiler han.
Gutta vet da at det handler om å få lengst mulig ski, som igjen gjerne betyr ekstra meter i bakken.
- Det høres kanskje ekstremt ut, men det handler om å skaffe seg best mulig utgangspunkt innenfor FIS sine regelkriterier, sier NTG-trener Tore Sneli.
Hopperne måles i dag etter lengde, vekt (BMI), skrittlengde og halsvidde.
Lengde og vekt spiller inn på skilengden, mens skrittlengden, lengden og halsvidden avgjør hvor stor hoppdress de får bruke. Det handler om å få mest mulig flyteevne i skidressen og på ski-ene.
- En centimeter lenger ski betyr 22 kvadratcentimeter mer bæreflate på skiene siden de er 11 cm brede, påpeker Sneli.
Han forteller at reglene de siste årene er blitt mye mer presise og spesifikke enn de var da han konkurrerte.
- Hadde jeg visst det jeg vet i dag da om hva som lønte seg med alt utstyret, skulle jeg vært med og dominert verdenscupen. Det er jeg sikker på, sier Sneli.
Som også fungerer som syer for hopperne på NTG. I går sydde han om hoppdressene til både Sigurd og Mathis slik at de fikk størst mulig luftgjennomtrekk i halsregionen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00