Allerede fredag håper Høgmo at det norske folket får se konturene av “nye” Norge.

- Vi ønsker å legge premissene for kampen og hvordan kampbildet skal bli gjennom en tydelig forsvarsstrategi, men vi ønsker også ha ballen mest mulig. Det har jeg vært tydelig på med en gang. Vi skal bruke mye tid på offensiv samhandling og bruke den spisskompetansen hver enkelt spiller har, sa Høgmo på mandagens pressekonferanse.

Passer perfekt
En av eliteseriens beste spillere, Strømsgodsets Stefan Johansen, har stor tro på 53-åringen.

- Jeg er veldig positiv til trenerskiftet. Jeg kjenner litt til Per-Mathias fra før. Fotballfilosofien hans er ikke så veldig ulik den vi har i Godset. Vi gikk gjennom noen bilder nå på møtet i forkant. Han forklarte litt om hvordan vil at vi skal spille. Det tror jeg passer meg perfekt, sier Johansen til NTB.

- Hvorfor?

- Han er glad i å ha ballen og liker at lagene hans har ballen mer enn motstanderen og skaper ubalanse. Sånn sett er det mye likt Godset, sier Johansen som trolig spiller sin fjerde A-landskamp i Maribor fredag.

Nye fjes
Det blir Djurgården-trener Høgmos første som A-landslagssjef. Kampen må vinnes om VM-håpet skal leve videre til hjemmekampen mot Island fire dager senere.

- Jeg selger ikke inn meg selv. Den eneste garantien jeg kan gi dere er at jeg skal gjøre mitt beste og det jeg tror på. Så får vi se om det er godt nok, sa Høgmo.

Før møtet med pressen hadde han sitt første møte med spillerne. Høgmo, som selv fikk 14 minutter som landslagsspiller midt på 1980-tallet, har hentet inn nye fjes som Ola Kamara, Martin Linnes og Kenneth Høie.

- Det er ikke noe poeng i å vise fram nye fjes for fjesets skyld. De har en kompetanse som jeg har tro på. Derfor er de her, sa Høgmo på NTBs spørsmål om han vil slippe til nytt blod når han skal fornye Norge etter fire og et halvt år med Drillo som landslagssjef.

Krydder
Både diktlesning og ballettdans har vært inventaret når Høgmo har variert treningshverdagen.

- Det er litt krydder i hverdagen. Det trenger alle. Slikt bryter opp litt, sa den nye landslagssjefen.

I 2000 ledet han fotballdamene til OL-gull. Nå er første oppgave å ta Norge til et VM-sluttspill. Fredag får vi se de første konturene av et mer ballspillende Norge.

Øyvind Leonhardsen ble gjerne omtalt som “best uten ball”. Nå er det balldyktige folk som Stefan Johansen som skal prege A-landslaget.

Per-Mathias Høgmo gjør klart for et stilskifte. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.