Magnus Eikrem Haugen er en av de mer rutinerte spillerne på utgående kontrakt. De andre er Martin Gran, Martin Blakseth Huse og Eirik Skadsdammen.

Les også: Tre unggutter klare

– Jeg synes det er en merkelig måte å gjøre ting på. Men hvis det er det de har bestemt, så er det bestemt, sier Magnus Eikrem Haugen.

– Jeg føler at jeg har spilt ganske stabilt denne sesongen, og jeg fikk være med på en landslagssamling. Dersom de ikke vil ha meg, er det ikke så farlig. Jeg må nok prøve å finne en ny klubb. Jeg synes dette er veldig merkelig og det er kjedelig, sier Eikrem Haugen.

Les også: Han kan bli ny trener

Styret i Storhamar har bestemt at de ikke skal signere noen spillere, med unntak av de yngste gutta, før de har en trener på plass. Anders Gulliksen, Simen Løvhaug Hansen og Simen André Edvardsen har fått nye kontrakter nylig, og styreleder Njål Berge forteller at de inngår i ungdomskvota.

Han kommenterer Eikrem Haugens uttalelser slik:

– Jeg skjønner at dette er vanskelig, men jeg håper Magnus viser oss den samme tålmodigheten nå som klubben viste ham i fjor. Da ville han vente med å signere til trenerspørsmålet var avklart, sier Njål Berge, og fortsetter:

– Nå er Magnus i den fasen at han regnes som en ung, lovende back, som må konkurrere med andre norske backer i samme kategori.

– Hvor viktig er det for dere å ha ekte Storhamar-gutter på laget?

– Vi håper selvfølgelig at vi har flest mulig lokale spillere, og at de lokale spillerne blir i Storhamar. Magnus tolker det tydeligvis slik at han ikke er ønsket. Det vet vi ikke. Det avhenger av den nye treneren. En treners jobb er å bygge et best mulig lag for de ressursene som er tilgjengelige. Til sjuende og sist handler det om å velge spillere etter sportslige kriterier, sier Njål Berge.

Styrelederen sier dette om valget om å vente med signeringer.

– Vi ser at det ligger en risiko her. Men vi tror at det å la den nye treneren få være med på å bestemme hvilke spillere som skal være med, gir en større gevinst enn at det eventuelt glipper en norsk spiller eller to. Når det gjelder importspillere har utenlandske trenere ofte god kontroll, og det er større sjanser for å hente kvalitetsspillere, sier styreleder Njål Berge til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00