Kenney Morrison kom til Hamar tirsdag ettermiddag, og gleder seg til å komme i gang.

– Ting skjer fort i denne bransjen. Jeg hørte om interessen fredag kveld, og lørdag ettermiddag hadde jeg bestemt meg, etter å ha snakket med foreldrene mine og kjæresten.

– Hva lokket deg?

– Dette blir en ny start for meg, og Europa er spennende. Storhamar leder serien, og kan ta både serie og sluttspill. Det er spennende. Alle vil vel spille på et lag som kan vinne noe, det trigger meg veldig, sier Kenney Morrison.

– En tovegsback

Det at Storhamar har flere kanadiere i stallen var også et pluss for 25-åringen.

– Det er trygt, og gjør ting enklere språklig, i hvert fall i starten.

– Hva kan du bidra med?

– Jeg er bra på skøyter, og har et greit skudd. Jeg vil kalle meg sjøl en tovegsback. Jeg tror det er viktig med både offensive og defensive kvaliteter, at totalen er bra, sier 25-åringen.

Storhamar hadde en amerikansk back på kroken, men han kunne ikke komme nå. Dermed ble det kanadiske Morrison, men lederen i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, er tydelig på at Kenney Morrison ikke er noe andrevalg.

– Nei, vi jobbet med flere. Dette er en veldig bra back med erfaring fra flere AHL-klubber. Vi er kjempefornøyd med at han sa ja.

Calgary Flames-kontrakt

Kenney Morrison kommer fra spill i Quad City Mallards i East Coast Hockey League. Tidligere har han spilt for AHL-klubbene Chicago Wolves, Stockton Heat og Adirondack Flames. Han er 1,88 høy, veier 94 kilo og er høyrefattet.

Han var under kontrakt med Calgary Flames i 2015/16 og 2016/17, men fikk aldri noen NHL-kamper.

– Hockey er viktig for meg. Jeg var heldig og fikk spille universitetshockey, og etter hvert ble jeg proff. Jeg har jobbet hardt for det. Det er viktig å være ydmyk, ville utvikle seg hele tiden. Det håper jeg å gjøre her også, sier Morrison, som kan bli spilleklar allerede til kampen mot Stavanger torsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.