Sjur Robert Nilsens dager som Storhamar-trener endte med exit i kvartfinalen mot Sparta i vår.

Kort tid etter ble han klar som ny hovedtrener i nettopp Sparta. Og han kan ikke akkurat klage på starten de har fått. Etter seks serierunder er laget hans på tredjeplass, slått på målforskjell av Storhamar som er nummer to.

– Vi har fått en grei start, sier Nilsen, som mener de burde fått med seg poeng mot Frisk Asker lørdag. I stedet endte det med 1-4-tap mot serielederen.

Fint med god inngang

Han nyter den gode sesongstarten med Sparta.

– Vi har møtt ålreit motstand. Det er vanskelig de første rundene. Det kommer mye rare resultater, det vet vi alt fra om i fjor, sier han, og sikter til den svake seriestarten han fikk med Storhamar forrige sesong.

Han liker inngangen sarpingene har fått på sesongen.

– Det er alltid viktig, uansett. Nummer en er å gjøre en god sesong, men det er fint å ha en god inngang på sesongen. Enkelte steder blir det veldig urolig hvis man starter svakt, forteller Nilsen, mens han presiserer at han ikke sikter til hvordan det var i Storhamar forrige sesong, da sesongstarten var svak.

Han mener årets Sparta-lag har en god sammensetning av spillere, som passer godt til spillemåten han ønsker av laget sitt.

– Jeg synes vi har et spennende lag. Det er mye fart i laget, og vi har en bra kombinasjon av rutinerte og unge spillere. Vi har to bra målvakter. Det er fortsatt tidlig, men spillet har vært bra, det har ikke bare blitt mye poeng.

– Nest best i fjor

Han mener satsingen Storhamar har gjort i sommer, ved alle signeringene sine, viser at de er et lag som satser tungt for å vinne noe denne sesongen.

På spørsmål om han skulle ønske han fikk samme forutsetningene til å hente spillere foran forrige sesong, som det Fredrik Söderström har fått i sommer, svarer han:

– Jeg har ikke noe behov for å være kritisk mot Storhamar. Folk glemmer en ting, som jeg har sagt mange ganger: Vi var nest best i serien i fjor hvis du tar bort de 15 første kampene. Og så røk vi i en kvartfinaleserie som vi ikke var fornøyd med. Vi hadde utur der.

Nå ser han fram til tirsdagens toppkamp mot Storhamar.

– Vi skal våge å spille vårt spill, samtidig skal vi alltid ha respekt for motstanderen som vi møter. Storhamar er et godt lag, med en bred tropp, sier Nilsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.