Njål Berge har vært med på å redde Storhamar fra konkurs. Nå vil han bygge i stedet for å rydde.

Og en mer proff organisasjon står altså høyt på prioriteringslista.

– Daglig leder er viktig. Ambisjonen er å få vedkommende på plass før neste sesong starter, men det er viktig å si at vi må finne rett person her, sier Njål Berge, og fortsetter:

– Når det gjelder økonomi til det handler det om å omdisponere penger innenfor de rammene som ligger der nå. Jeg synes vi har fått på plass mye bra i klubben, og nå er det på tide å profesjonalisere alt, og det er ingen kritikk til dem som jobber her nå. Mye blir gjort på dugnad.

Kan starte med deltid

Han sier dette om en profesjonell sportssjef.

– Det ligger et stort press i å gjøre så mye på dugnad. Det er krevende. Det tror jeg alle skjønner.

– Når tror du det er mulig å ansette en sportssjef?

– Det å ha en sportssjef på plass før sesongen 2018–2019 bør være realistisk. Selvfølgelig handler dette også om økonomi, men det skal være mulig. Vi må tjene mer penger. Det må ikke være en 100 prosent stilling, i hvert fall ikke i starten. Jeg tror det er utrolig viktig at det finnes en person som treneren kan sparre med daglig.

Njål Berge er også veldig opptatt av åpenhet.

– Jeg mener det skal være mer åpenhet rundt regnskapene blant annet. Jeg mener det bør være mer åpenhet rundt det meste. Jeg er jo av den typen som mener at spillerlønningene bør være åpne. Jeg er opptatt av åpenhet, mest fordi vi må ivareta det enorme engasjementet som finnes rundt denne klubben. Det er helt unikt, sier Njål Berge, som ga sin fulle støtte til lederen i sportsutvalget, Sjur Rakstad-Larsen, før valget.

Rakstad-Larsen ble gjenvalgt.

I tillegg til å være styreleder skal Berge være leder for økonomiutvalget, fordi han er gjerrig, som han sa.

Pluss 646.356 kroner

Regnskapet viser pluss 646.356 kroner. Budsjettet var en drøy million. Noen av årsakene til at budsjettet ikke gikk i boks er blant annet utgifter på nye spillere i løpet av sesongen og endringer i momskompensasjonen.

Klubben hadde per 31. desember en negativ egenkapital på 1.039.000 kroner. Det betyr at kravet fra Norges Ishockeyforbund om en handlingsplan for å komme i pluss fortsatt gjelder.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00