Bohem-klubben fra Oslo øst har satt på bremsen mens de venter på at nye Jordal Amfi skal stå klar. Selv om de kongeblå trolig har det svakeste laget på papiret noensinne, vil det være overraskende om ikke Vålerenga kommer til å kunne glefse og bite fra seg mot antatt bedre motstand.

Roy Johansen og Espen «Shampo» Knutsen er en sleip og rutinert trenerduo som vil gjøre alt de kan for å teste ut hvilke spillere som får være med tilbake til Jordal Amfi, der det vil bli langt tøffere satsing. 

Sånn sett står hele Vålerenga-stallen på startstreken også denne sesongen. De har allerede begynt opprenskningen. Mathias Trygg, som har vært blant lagets beste spillere i flere sesonger, gjorde en svak sesong i fjor, og da var det rett ut. Jonas Knutsen kom tilbake fra Modo og skulle løfte klubben, men utviklingen hans stoppet opp. Og hva skjede da? Jo, rett ut. 

Men klubben har også denne sesongen i tankene, for ellers hadde ikke Andreas Stene blitt hentet hjem fra Allsvenskan, eller Andreas Øksnes og Rasmus Alholm fått nye og forbedrede kontrakter. 

Det kommer til å bli tøft å komme til den lille isflaten i Furuset Forum denne sesongen. Og det kommer til å gjøre vondt å møte Vålerenga – selv om laget ikke er i nærheten av hva det engang var. Dessverre.

Trener

57 år gamle Roy Johansen er mannen som bygde et sterkt og godt landslag, som har klarte å holde oppe i A-gruppa i VM i ti strake år. Oslo-mannen har rykte på seg for å være blant de beste trenerne til å gjennomføre gode treninger - både på og utenfor isen, mens Espen «Shampo» er lagets coach. Sammen danner de et meget skarpt trenerpar. To fagmenn.

keeper

Steffen Søberg har ligaens høyeste toppnivå. Ingen er bedre enn Søberg når han har trykket «på»-knappen inn. Og han har en tendens til å ha den  inne i oppgjørene mot Storhamar – og særlig i CC Amfi. Han herjet i Moskva for Norge i 2016, og han kan vinne kamper på egen hånd. Har ligget mellom 91,1 og 92,4 i redningsprosent i serie- og sluttspillet de to siste sesongene, selv om Vålerenga har satset mindre og gitt ham et svakere lag. Klassekeeper.

Backer

Vålerenga har, som Stjernen, en litt kjedelig, men solid backbesetning. Morten Ask kan bidra med over 20 målgivende pasninger, mens Anders Myrvold (42) vil bli en viktig defensiv brikke. Andreas Øksnes og Brede Frettem Csiszar er solide toveisbacker. Anders Braavold er ute, mens ungguttene Marius Johansen (19) og Joachim Sommer Nielsen (19) puster de rutinerte backene i nakken. Solid lagdel. 

Løpere

Rasmus Alholm, Tobias Lindström og Martin Laumann Ylven var lenge seriens beste rekke i 2016/17-sesongen, men dabbet av på slutten av sesongen. I år må de tre spillerne levere like godt, om ikke bedre, for stallen er tynnere på løpersiden. Mathias Trygg, Fredrik Csisar, Espen Fanøy Salo og Jonas Knutsen er ute av laget, mens landslagsspilleren Andreas Stene er hentet tilbake. Tåler overhodet ikke skader på løpersiden.

Spillerstall:

Målvakter:

Jørgen Moflag 

Steffen Søberg

backer

Morten Ask

Anders Braavold

Brede Frettem Csiszar

Marius Johansen

Tallak Lyngset

Anders Myrvold (comeback etter seks år)

Joachim Sommer Nielsen

Anderas Øksnes

løpere

Rolf Thomas Aarstad

Rasmus Alholm

Vegard Aspehaug

Tom André Christensen

Marcus Ekberg

Magnus Fischer

Filip Gunnarsson

Rasmus Juell

Martin Laumann Ylven

Tobias Lindström

Thomas Olsen

Colin Spaberg Olsen

Jonas Oppøyen

Andreas Stene (Timrå)

Håkon Jonas Vaglen

10. kongsvinger

9. Manglerud Star

8. Stjernen

7. Lørenskog

6. Vålerenga

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00