Lørenskog - Storhamar 1-4

- Spesielt det første byttet mitt var jeg selvsagt fornøyd med, sier Storhamar-debutanten.

Han brukte nemlig kun få sekunder på å skyte seg inn i hjertet til mange gule og blå fans: Vingen var årvåken da en Lørenskog-back rotet det til på offensiv blålinje, stal pucken fra ham, skøytet fra motspillerne - og rundlurte målvakt Joachim Svendsen.

- Årsverste andreperiode

- Jeg ville komme mot keeperen med pucken på forehand, slik at jeg kunne legge over på backhand og finte keeperen, sier Marinaccio.

Senere i kampen leverte han også en målgivende pasning til Kodie Curran.

- Kan fansen forvente at du fortsetter å levere mål og assist framover?

Viktigst for meg er at laget vinner. Dersom jeg kan bidra til det gjennom mål og målgivende så er jeg selvsagt glad for det, sier han.

Patrick Thoresen mener laget har en del å gå gå, tross seier.

- Vi spiller en god førsteperiode, men så slipper vi oss ned i andre. Og den midtperioden er årsverste av oss, sier Patrick Thoresen til HA-sporten.

- Vi får to scoringer på tampen, slik at det blir komfortabelt. Men Lørenskog er et lag vi skal slå, sier han.

Storhamar ledet 1-0 etter 20 minutter i Lørenskog Ishall. 

Gjestene fortsatte å dominere kampen, men uten å få tellende resultat. Mikael Zettergren og Robin Dahlstrøm hadde hver sin kjempesjanse, men Svendsen reddet i siste liten. 

gavepakke

Lørenskog kom ut i et helt annet gir etter den første hvilen, og de skapte flere store muligheter. 

Men da Storhamar hadde ridd av den første stormen til vertene, ga Christian Bull bort pucken foran mål, og Petter Grønstad fikk en enkel oppgave med å plassere pucken i det tomme buret. 

Storhamar startet også tredjeperioden svakt, men så vant Marinaccio pucken i rundvantet, kom seg fri og spilte inn foran mål. Kodie Curran banket til, men kølla knakk, og pucken duppet heldig inn.

Martin Rønnild scoret kampens fjerde mål da det gjensto 8.02 på klokka. Fredrikstad-gutten hadde med seg Jørgen Langdalen i slottet, men han gjorde som han "alltid" gjør i de situasjonene: han skjøt selv. Og pucken gikk mellom beina til Svendsen og inn. 

Steffen Thoresen ble kreditert den fjerde Storhamar-scoringen da Mikael Zettegren skjøt via ham og inn i overtall. Det skjedde da det gjensto drøyt tre minutter. 

- holder ikke

Jimmy Andersson har vært viktig for Storhamar denne sesongen og var det igjen mot Lørenskog. Han er enig med Patrick Thoresen hva gjelder lagets andreperiode.

- Vi har en del å gå på, det var på ingen måte noen optimal kamp. I andreperioden er vi direkte dårlig, og sånn kan vi ikke holde på, sier backbautaen.

Han påpeker at det viser styrke at de likevel spiller seg inn i kampen og til slutt vinner.

- Vi klarte å redde oss, men er nødt til å unngå å falle med i de gropene som i andreperioden. Skal vi være et topplag så er vi nødt til å unngå å sette oss selv i de situasjonene der, sier Andersson.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Kodie Curran, Håkon Engh - Patrick Thoresen, Christian Larrivée, Robin Dahlstrøm.

2. rekke: Christian Bull, Lars Løkken Østli - Kjetil Martinsen, Victor Svensson, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Jimmy Andersson - Martin Rønnild, Mikael Zettegren, Steffen Thoresen.

4. rekke: Jørgen Langdalen - Phil Marinaccio, Lars Erik Hesbråten, Eiri Skadsdammen. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00