HA-sporten treffer Patrick Thoresen og Kamilla Sundmoen, som både er daglig leder og en av lagets viktigste spillere, på parkeringen mellom CC Amfi og Boligpartner Arena mandag formiddag. 

Søndag vant håndballjentene 20-33 i Oppsal, mens Storhamar kom hjem fra Asker med en sterk 0-1-seier i bagasjen.

Nå leder begge lagene serien, noe som aldri er skjedd før.

- Jeg synes det er kjempeartig at begge lagene ligger på topp. Det gror veldig godt i begge klubber. Det ser bra ut - både sportslig og økonomisk. Og dette er viktig for Hamar som by, sier Kamilla Sundmoen. 

Les også: Banket Oppsal

Trygg, men enkel by

Thoresen er enig med Sundmoen, og han legger også til et viktig moment: trening.

- Jeg tror begge lagene er flinke til å trene målrettet. Vi har en god miks av eldre og yngre som trigger hverandre. Og det hjelper hvis du skal lykkes, sier Thoresen.

Han roser byens mange gode støttespillere.

- Hamar er en enkel, men trygg bo å vokse opp i. Vi har sponsorer som vil oss det beste, og de ser at det er verdt å investere i at ungdommene skal ha en god arena for å drive med idrett. Det er viktig at vi har folk rundt oss som bryr seg om framtiden til de unge, sier Thoresen.

Les også: Storhamar vant thriller

Snille sponsorer

Sundmoen, som daglig jobber med å skaffe mer midler til håndballklubben, er enig med den tidligere NHL-spilleren.

- Selv om vi ikke har så mange forbindelser til hverandre, for vi driver egentlig på hver vår kant, tror jeg Wang har vært viktig. Og jeg tror også at spillerne trives her, og vi får gode muligheter fra sponsorer, sier hun.

Sundmoen forteller at hun er imponert over hvordan gjengen i nabohallen lager liv rundt hver hjemmekamp.

- Nå, med den jobben jeg har, er det masse vi kan lære av Storhamar. De er flinke med publikum, med arrangement, og det de har rundt kampene sine, sier Sundmoen, som er glad i hockey.

- Det er veldig morsomt å dra på kamp, men jeg sliter litt med å få kabalen til å gå opp. Men jeg leser avisen og følger med, og jeg synes det er morsomt at de gjør det bra, sier hun.

HATV: Gustafsson snakker om skaden

Thoresen: gutta er håndballinteresserte

Thoresen, som ikke har bodd i Hamar siden sommeren 2001, har ikke hatt mulighet til å se Arne Senstads jenter så langt.

- Jeg har en søster (Rikke, 27) som spilte håndball, og da var jeg flink til å gå på matcher. Men jeg har ikke fått sett så mye ennå. Jeg vet at det er en del av gutta som ofte er på kampene deres, men jeg er usikker på om det er av interesse for håndball eller om de er der for å kikke på jentene, sier Thoresen mens Sundmoen ler. 

Tirsdag er Storhamar favoritt i bortemøtet med Stavanger Oilers i DNB Arena.

- Jeg tror hele laget er veldig motiverte for å dra ned til Stavanger og slå dem. Vi har ikke vunnet der altfor mange ganger, så vi er klare. Det at de er 15 poeng bak oss på tabellen, betyr ingenting i en enkeltkamp, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.