- Dette er fantastisk og en stor ære for meg. Som hockeyspiller drømmen man om å få bære C-en på brystet. Nå har Storhamar gitt meg den muligheten og for det er jeg stolt, sier Curran til HA-sporten.

Liker å leder

Fredrik Söderström forteller om valget av ny kaptein:

- Noen blir kanskje overrasket over valget fordi Christian Larrivée og Mikael Zettergren har spilt med A på brystet. Men før sesongen visste vi ikke om Kodie var som en boms eller som en NASA-forsker. Altså, vi har lært han bedre å kjenne og han liker å lede gruppen. Han kommer til å fortsette å stå fram og være framtredende for laget, sier Storhamar-treneren.

- Hvilke egenskaper har Curran som gjør han til en god kaptein?

- Patrick har vært ærlig, oppriktig og ærlig som kaptein. Jeg mener Kodie er godt skikket til å videreføre mye av det.

Stolt

Underveis i intervjuet med HA-sporten får toppbacken en klump i halsen. Han setter tydelig pris på å få være lagets nye leder.

- Jeg har blitt utrolig glad i laget, fansen og alt som hører til klubben. Jeg får gåsehud av å tenke på at jeg skal være kaptein her. Da jeg fikk beskjeden ringte jeg hjem til foreldrene mine direkte, og de var så stolte av meg. Jeg føler meg beæret fordi dette er det største jeg har oppnådd så langt i min hockeykarriere, sier Storhamars nummer fire.

Skape vinnerkultur

Han er tydelig på at han ikke er noen ny Patrick Thoresen. Samtidig ønsker Curran å ta med seg ting han har lært av Thoresen, som nå reiser til KHL og SKA St. Petersburg.

- Patrick Thoresen kan ikke erstattes. Han er den beste og mest proffe spilleren jeg noen sinne har spilt med, og han har lært meg enormt mye. Han har skapt en vinnerkultur som jeg skal bidra til å holde ved like nå, sier Kodie Curran, Storhamars nye kaptein.

Etter 19 kamper for Storhamar står han med 21 målpoeng og ligaens beste pluss-minus-statistikk. Etter det HA-sporten erfarer har SHL-klubber speidet på Curran, men klubben har gjort det tydelig at toppbacken blir værende ut sesongen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.