Norges OL-uttak er klart: Hamar-guttene Steffen Thoresen, Patrick Thoresen og Eirik Salsten er med.

Mens Robin Dahlstrøm, som var med i den forrige Norge-troppen før jul, ikke er blitt tatt ut. 

- Vi trengte mer fysikk og flere rollespillere, sa Petter Thoresen da han leste opp laget på Olympiatoppen onsdag. 

- Steffen var ikke innom landslaget i fjor, men har levert en meget solid sesong for Storhamar i år. Han står for grovarbeid og en fysisk stil som vi ønsker å ha med i laget, sier Thoresen. 

Han føler seg trygg på troppen.

- Vi har en god følelse på at vi har gjort riktige valg. Og så får vi bare dra ned dit og prestere. Vi vet at vi må spille med lav risiko. Vi møter tre lag som er rangert høyere enn oss, så vi må ha riktige spillere på riktige plasser, legger han til. 

Da Thoresen ble spurt om lagets målsetting, svarte han følgende: 

- Min målsetting er at vi skal nå en kvartfinale. Vi vet at det kan bli vanskelig å nå, men vi skal være optimistiske og tro på oss selv.

Glad for thoresen

Storhamar-trener Fredrik Söderström sier følgende om Storhamar-spillernes skjebne.

- Jeg er veldig glad på Steffens vegne, mens jeg samtidig føler med Robin, sier svensken.

Han legger til:

- Steffen har vokst for oss utover i sesongen, og han er vond å møte, tøff og har gode ferdigheter, sier treneren.

Han innrømmer at han har vondt av Dahlstrøm.

- Robin har vært med landslaget på den her reisen, og derfor kan jeg godt forstå at han er skuffet nå. Jeg vil ta en kopp kaffe med Robin i morgen, og så skal vi snakke og gå gjennom dette. Det er naturlig å bli skuffet og frustrert, sier han.

- Hvordan skal du unngå at Dahlstrøm får en dipp etter dette?

- Vi skal snakke om dette, og så skal vi forsøke å motiverte ham til å se fram mot VM. Dersom vi skal se det fra en egoistisk side, får han tid og ro til å være her og trene med oss, slik at han kan være best mulig forberedt til den siste delen av sesongen. Det kan gi ham en fordel videre, sier han.

Steffen Thoresen har ikke besvart HA-sportens forsøk på å nå ham

Slik er Norges tropp:

Målvakter: Lars Haugen (Färjestad), Henrik Haukeland (Timrå), Henrik Holm (Stavanger).

Backer: Aleksander Bonsaksen (Iserlohn), Stefan Espeland (Klagenfurt), Jonas Holøs (Fribourg), Johannes Johannesen (Stavanger), Erlend Lesund (Mora), Mattias Nørstebø (Frölunda), Daniel Sørvik (Litvinov), Henrik Ødegaard (Frisk Asker).

Løpere: Anders Bastiansen (Frisk Asker), Kristian Forsberg (Stavanger), Ludvig Hoff (University of North Dakota), Tomm Kristiansen (Sparta), Ken André Olimb (Linköping), Mathis Olimb (Linköping), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Aleksander Reichenberg (Sparta Praha), Niklas Roest (Sparta), Martin Røymark (Modo), Eirik Salsten (Stavanger), Patrick Thoresen (SKA St. Petersburg), Steffen Thoresen (Storhamar), Mathias Trettenes (Krefeld).

Saken oppdateres

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.