Storhamar - Kongsvinger: 1-0

Storhamar åpnet klart best i CC Amfi, og etter tre minutter satte Joakim Jensen pucken i mål. Dessverre for gullhjelm-holderen, var det en klar høy kølle, og målet ble annullert.

Litt etterpå kom Alexander Reichenberg i full fart inn i Kongsvinger sin sone, og la pucken inn til Hampus Gustafsson foran mål, men Kongsvinger-keeper Furseth var med på notene, og reddet pucken i snappen.

Storhamar presset på videre, og Furseth hadde flere kvalifiserte redninger før det var spilt ti minutter.

Etter 7.19 ledet Storhamar i CC Amfi. Alexander Reichenberg trampet inn i sonen til bortelaget, og serverte Mikkel Søgaard. Han dunket pucken i krysset, og Storhamar gikk opp i ledelsen 1-0.

Direkte etter målet kom Mikael Zettergren i hundre, og sendte pucken i tverrliggeren. Det stoppet ikke der, for Christian Larrivèe misset alene med Furseth i neste angrep.  

Storhamar spilte powerplay med en haug av sjanser, men lite trafikk på mål, gjorde at stillingen var er 1-0 etter endt overtall. Da var det seks minutter igjen av perioden.

Larrivèe fkk en kjempesjanse med fem minutter igjen av den første perioden, men Furseth reddet igjen.  Canadieren ble hektet i situajsonen, og det var klart for nytt overtall. 

Overtallet begynte med at Larrivèe bommet på pucken på åpent mål, før Zettergren gjorde det samme. Storhamar fortsatte presset, uten at pucken ville i mål.

Kongsvinger yppet seg ved to anledninger like før pause, men Östlund tok hånd om begge.

Storhamar gikk i strupen på Kongsvinger fra start, men det var bare Mikkel Søgaard sin scoring som skilte lagene til første pause.

Storhamar startet den andre perioden med flere store muligheter, men Furseth i Kongsvinger-målet har spist god frokost i dag, for han reddet det som kom fra hjemmelaget.

Ikke fullt trøkk utpå isen fra Storhamar i starten av andre periode, og noe daft tempo. Kongsvinger kom frem ved noen anledninger, uten at det førte til de store prøvene for Östlund.

Resten av den anre perioden kan forbigås i stillhet. 

Den tredje startet med et forrykende tempo fra Storhamar, men scoringene kom ikke. Hjemmelaget stanget og stanget, men fikk ikke pucken i mål.

Før kampen

Joonas Rönnberg har vært  en åpenbaring siden han kom til Storhamar i fjor høst. Da lå laget nede med brukket rygg i serien, men har reist seg mesterlig og med seier i kveldens kamp blir det bronsemedalje.

Men at det kan bli medalje er ikke noe den finske backen tenker spesielt mye på.

- Det er jævlig kult. Men først og fremst vil vi vinne kampen og spille bra. Nå begynner sluttspillet, så det er viktig å få en god kamp i dag, sier Rönnberg.

Backkjempen er klar over at de møter ligaens desidert svakeste lag tirsdag, men han vil overhodet ikke innkassere tre poeng på forhånd.

- Det er bare en vanlig match. Vi må gjøre hundre prosent vår greie. Det bør holde, sier Rönnberg.

- Turte du å drømme om bronse da du kom i fjor høst?

- Jeg tenkte ikke på det. Jeg tenkte bare at jeg skulle gi alt jeg hadde. Vi har gitt oss selv et bra utgangspunkt før kveldens kamp, forteller han.

På spørsmål om han gleder seg til å komme i gang med sluttspillet, svarer backen kjapt, men kontant.

- Ja, ja, for pokker, gliser Rönnberg.

Martin Rønnild er ferdigspilt for sesongen. Tirsdag ble det bekreftet at han må operere et brudd i armen, og han mister dermed sluttspillet.

LES OGSÅ: Rønnild må opereres

Storhamar må klare seg uten Joey Tenute også tirsdag. Han mistet kampen mot Sparta på lørdag med en skade, men det skal ikke dreie seg om noe langvarig, og mest sannsynlig spares han til sluttspillet som begynner lørdag.

Også Lars Erik Hesbråten hviler mot Kongsvinger. Lojale Hesbråten har slitt med et vondt kne hele sesongen, og mest sannsynlig hviles også han. 

En gledelig beskjed er at Martin Blakseth Huse er tilbake i lagoppstillingen til tirsdagens kamp. Huse har slitt med en skade i lengre tid, og får dermed verdifull kamptrening før sluttspillet starter.

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Erik de la Rose, Joonas Rönnberg - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Mikael Zettergren

2. rekke: Lars Løkken Østli, Mikkel Søgaard - Daniel Hermansson, Alexander Reichenberg, Hampus Gustafsson

3. rekke: Magnus Eikrem Haugen, Christian Bull - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Eirik Skadsdammen

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Patrik Bäärnhielm - Simen André Edvardsen, Jørgen Langdalen, Anders 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00