Storhamar vant fullt fortjent mot Stavanger Oilers, til tross for at de havnet under med 1-0 i førsteperioden.

Spillerne viste styrke og snudde til 4-1, og en av banens beste spillere, Hampus Gustafsson, var strålende fornøyd etter kampen.

- Dette smakte veldig godt. Vi er fornøyde med tre poeng, men framfor alt med den defensive innsatsen. Det var kampplanen i dag, å holde tett bakover og ha defensiv struktur, og det klarer vi, smiler Gustafsson.

Defensiv trygghet

Mot Frisk Asker ble han flyttet inn i rekke med Martin Rønnild og Joey Tenute. Det er et grep som ser ut til å fungere godt. 

Mot Oilers var de meget solide, og sto også bak utlikningsmålet i midtperioden.

- Jeg synes rekka vår fungerer bra. Jeg er ute på høyrekanten, noe jeg ikke er vant med, men jeg synes det funker bra, sier han.

Gustafsson mener Storhamars suksess tirsdag skyldes solid forsvarsspill, og at det dermed ble bra offensivt som følge av det.

- Ja, og for at vi skal komme til sjansene så må vi ha en bra defensiv. Det er der vårt spill starter. Gjør vi det, så får vi muligheter mot dem, og da lyktes vi med å score mål, smiler han.

- Vi slipper oss ikke løs, men vi får bedre muligheter når vi gjør ting riktig defensivt. Det er sånn i hockey, vi kan ikke jukse. Vi må gjøre det riktig over hele banen og da får vi uttelling, fortsetter han.

Defensiv trygghet suksessoppskriften

Sjur Robert Nilsen er enig med svensken, og Storhamar-treneren roser guttene.

På spørsmål om tirsdagens kamp var sesongbeste, svarer han:

- Det vet jeg ikke, men jeg synes det var veldig bra. Det var «tight» defensivt, og så ruller det litt med oss på de to første målene. Jobber vi hardt over tid, så får vi litt flaks. Jeg synes vi har hatt litt uflaks i en del kamper, og jeg tror på at man jobber seg til flaks, smiler Nilsen.

Han mener den defensive tryggheten er oppskriften til trepoengeren.

- Ja, det tror jeg. Sånn er det i alle lagspill, tror jeg. Hvis du kun går på en bra offensiv, så har du for dyrt lag. Da er det for mange spillere som kunne spilt i en bra liga. Skal du vinne så må du ha en bra defensiv og krydre med det offensive. 

 Tirsdagens 4-1-seier fikk Storhamar opp på 3. plass i eliteserien, med en kamp mer spilt enn Vålerenga, som møter tabellfirer Lillehammer i neste runde. 

Nilsen hevder han ikke er så opptatt av tabellen.

- Vi skal ikke se for mye på tabellen. Men tar vi de 26 siste kampene så er vi nummer to. Vi må spille 45 kamper, og vi hadde en tøff start med «uflyt», og da blir det ofte tøft. Men ser vi de siste 26 kampene så er vi nummer to bak Lørenskog og to poeng foran Oilers. Jeg synes vi egentlig har spilt en brukbar god hockey siden vi vant i DNB Arena i oktober, avslutter Storhamar-treneren.

Havnet bakpå

Storhamar lå under 1-0 etter de første 20 minuttene mot Stavanger Oilers, men hjemmelaget har på ingen måte levert en svak åpningsperiode. 

Christian Larrivée, som står med 16 poeng på 11 kamper etter skadecomebacket i januar, hadde to kjempesjanser til å score allerede i det første byttet, men Ruben Smith nektet ham tellende resultat. 

Og selv om hjemmelaget var godt med på notene, var det Stavanger som skulle fikk den første scoringen. Christian Bull tapte en duell bak mål, og pucken havnet foran målvakt Oskar Östlund. Han reddet det første forsøket, men svensken kunne lite gjøre da Tommy Kristiansen og Dan Kissel måket inn skiva fra kloss hold - som sistnevnte fikk kreditert. 

Dommerne blåste for blokkering da Daniel Hermansson hadde åpent mål med lite tid igjen av perioden, og den avgjørelsen fikk CC Amfi til å koke. 

Alexander Reichenberg skjøt i stolpen og ut da det kun gjenstod sekunder av perioden.

gavmilde smith

Hampus Gustafsson skapte balanse i regnskapet da han satte inn 1-1 etter 24 minutters spill. Svensken og Martin Rønnild kom i en to mot en-situasjon, og svensken prøvde lykken selv. Han skjøt et hardt skudd fra langt hold - som Smith slapp enkelt inn ved sin venstre stolpe. 

Selv om Smith hadde bydd på den første scoringen, var han i det gavmilde hjørnet igjen ti minutter senere. Mikael Zettergren vant en dropp opp til Erik de la Rose, og svensken fyrte av. Smith så utgangen på skuddet, men klarte likevel ikke å få ned spakhansken i tide. Dermed var kampen snudd. 

Da Storhamar fikk en sjelden sjanse i overtall, var Lillehammer-gutten Alexander Reichenberg iskald. Joey Tenute vant en dropp til høyre i offensiv sone, og Reichenberg fikk pucken. Han så opp, fant en luke - og sendte pucken rett i krysset. Pling.

Gulliksen-goal

Storhamar startet tredjeperioden med et brak, og det tok ikke lang tid før Henrik Holm - som erstattet Ruben Smith - måtte plukke den første pucken ut av nettet. Jørgen Langdalen sto opp perfekt i midtsonen og la pucken videre til Anders Gulliksen. 97-modellen satte fart, kom seg inn i sonen og klinte pucken i krysset.

Oilers slet med å slå tilbake, og Storhamar hadde god kontroll resten av perioden, og sikret 4-1-seieren. 

Årsbeste av Storhamar!

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Joonas Rönnberg, Erik de la Rose - Mikael Zettergren, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

2. rekke: Mikkel Søgaarad, Lars Løkken Østli - Martin Rønnild, Joey Tenute, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Christian Bull, Magnus Eikrem Haugen - Eirik Skadsdammen, Alexander Reichenberg, Daniel Hermansson.

4. rekke: Simen Løvhaug Hansen, Martin Gran - Anders Gulliksen, Jørgen Langdalen, Lars Erik Hesbråten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00