Natt til mandag avgjorde Joakim Jensen den femte kvartfinalen mot Sparta etter 217 minutter og 14 sekunder. Det skjedde i den 11. perioden. Da hadde kampen vært verdens lengste en stund. Petter Salsten fulgte kampen på tv

- Jeg var gjennom flere faser undervegs. Etter hvert dukket rekordene opp, og alt ble mer og mer absurd. Jeg begynte å tenke på helseaspektet og sikkerheten. Jeg var innom forsvarlighet og reglement. Dette var en veldig spesiell hendelse, veldig sjelden, men vi skal ta en intern prat i forhold til eventuell begrensning, spesielt med tanke på juniorsiden, sier Petter Salsten, og fortsetter:

- Jeg er imponert over spillerne. De gjennomførte veldig bra, og kampen ble jo avgjort på et skikkelig hockeymål.

I Sveits spiller de maks 20 minutter sudden death i sluttspillet. Så er det straffer.

- Det liker vi ikke, fordi det er veldig mye tilfeldigheter med straffeslag, sier Petter Salsten.

Han forteller at det ikke er aktuelt å utsette tirsdagens kamp.

- Den spilles som oppsatt, sier Salsten.

Ser på saken

Idrettsutøvernes fagforbund NISO mener regelverket må vurderes etter søndagens maratonkamp i ishockey mellom Sparta og Storhamar.

NISO varsler nå at det blir tatt grep for å innhente spillernes synspunkter rundt regelverket i NM-sluttspillet for menn, melder P4.

Søndagens kamp var først avgjort ved 02.30-tiden natt til mandag. Da hadde utmattede spillere vært på isen i over åtte timer.

– Vi vil ta en runde med alle tillitsvalgte og høre om de har noen forslag eller innvendinger på hvordan overtidssystemet er per dags dato. Så får vi eventuelt sende et skriv til forbundet på vegne av spillerne, sier Dan Nygård til radiokanalen.

Han er Stjernen-spiller og samtidig informasjonsmedarbeider i NISO. Nygård peker på at maratonkamper à la søndagens NM-kvartfinale øker risikoen for skader.

Nå åpner han for at regelverket bør endres.

– Én til to perioder overtid før vi tyr til straffeslag og får en avgjørelse, vil kanskje være fornuftig. Men det blir bare spekulasjoner fra min side. Vi får nå først se hva spillerne har å si, sier Nygård til P4.

(©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00