Natt til mandag avgjorde Joakim Jensen den femte kvartfinalen mot Sparta etter 217 minutter og 14 sekunder. Det skjedde i den 11. perioden. Da hadde kampen vært verdens lengste en stund. Petter Salsten fulgte kampen på tv

- Jeg var gjennom flere faser undervegs. Etter hvert dukket rekordene opp, og alt ble mer og mer absurd. Jeg begynte å tenke på helseaspektet og sikkerheten. Jeg var innom forsvarlighet og reglement. Dette var en veldig spesiell hendelse, veldig sjelden, men vi skal ta en intern prat i forhold til eventuell begrensning, spesielt med tanke på juniorsiden, sier Petter Salsten, og fortsetter:

- Jeg er imponert over spillerne. De gjennomførte veldig bra, og kampen ble jo avgjort på et skikkelig hockeymål.

I Sveits spiller de maks 20 minutter sudden death i sluttspillet. Så er det straffer.

- Det liker vi ikke, fordi det er veldig mye tilfeldigheter med straffeslag, sier Petter Salsten.

Han forteller at det ikke er aktuelt å utsette tirsdagens kamp.

- Den spilles som oppsatt, sier Salsten.

Ser på saken

Idrettsutøvernes fagforbund NISO mener regelverket må vurderes etter søndagens maratonkamp i ishockey mellom Sparta og Storhamar.

NISO varsler nå at det blir tatt grep for å innhente spillernes synspunkter rundt regelverket i NM-sluttspillet for menn, melder P4.

Søndagens kamp var først avgjort ved 02.30-tiden natt til mandag. Da hadde utmattede spillere vært på isen i over åtte timer.

– Vi vil ta en runde med alle tillitsvalgte og høre om de har noen forslag eller innvendinger på hvordan overtidssystemet er per dags dato. Så får vi eventuelt sende et skriv til forbundet på vegne av spillerne, sier Dan Nygård til radiokanalen.

Han er Stjernen-spiller og samtidig informasjonsmedarbeider i NISO. Nygård peker på at maratonkamper à la søndagens NM-kvartfinale øker risikoen for skader.

Nå åpner han for at regelverket bør endres.

– Én til to perioder overtid før vi tyr til straffeslag og får en avgjørelse, vil kanskje være fornuftig. Men det blir bare spekulasjoner fra min side. Vi får nå først se hva spillerne har å si, sier Nygård til P4.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.