I dag ble Patrick Thoresen presentert som Storhamar-spiller - etter å ha vært på rundreise i Europa og i Nord-Amerika de siste 16 sesongene.

HATV: Se intervju med Fredrik Söderström i toppen av artikkelen! 

Og medieoppbudet var selvsagt stort da en av Norges største hockeyspillere ble presentert som Storhamar-spiller.

- Det var en stor lettelse å få det ut og endelig bli klar. Jeg har villet få det ut siden jeg fortalte det til Sjur (Rakstad-Larsen), men det har ikke passet før nå. Magefølelsen sa at det var riktig å komme hjem nå, sier Thoresen til HA-sporten.

- Du var klar for Storhamar under VM?

- Nei, det var jeg ikke. Men jeg ga klubben et muntlig ja før mesterskapet, forteller han.

Måtte NHL-tilbud for å lokke ham vekk

Da Norge hadde spilt tre kamper i VM, sto Hamar-gutten med seks målpoeng og var blant mesterskapets mest toneangivende spillere. Men han var fortsatt ikke i tvil om Hamar-comebacket. 

- Hadde det vært New York Rangers som hadde kommet på banen, hadde jeg kanskje vurdert annerledes. Men jeg har kjent på at det er lenge å være ni-ti måneder borte fra familien. Det føles riktig å komme hjem nå, for jeg vet selv at jeg holder bra europeisk nivå fortsatt, sier han. 

Thoresen som fyller 34 år i november har en lang og suksessfull karriere bak seg. Vi som fulgte ham da han gikk gradene i yngres avdeling, så tidlig at dette var en spiller med et spesielt talent. Og med pappa Petter Thoresen i ryggen hadde han også hockeygenene i orden.

I tillegg til å ha et spesielt talent, var han også uvanlig uredd og tøff i hodet. Allerede som 16-åring kom han inn på A-laget til Storhamar, og i sin andre sesong produserte han 45 målpoeng.

Patrick forsto tidlig han måtte dra utenlands for å ta ut potensialet sitt. I juniorligaen i Canada markerte han seg også, men han måtte gå veien via Djurgården i Sverige, hvor han ble en stor stjerne, før han dro tilbake til Canada og NHL.

Patrick ble den femte nordmannen i NHL da han debuterte for Edmonton Oilers 6. oktober 2006.

Det er likevel i Russland han har gjort mest ut av hockeykarrieren sin og tjent de største pengene. Der har han også vært en av de aller største stjernene i KHL.

De to siste sesongene har han spilt for Djurgården og Lions i Sveits. Spørsmålet nå var om han skulle ta enda et år til i utlandet, eller om han skulle vende hjem til familien og Storhamar.

Nå blir det Storhamar igjen den kommende sesongen. Til enorm glede for alle som følger Storhamar.

Seinest i VM nå viste Patrick Thoresen at han holder et veldig høyt internasjonalt nivå. Der var han kanskje Norges beste spiller da laget til Petter Thoresen endte på 11. plass.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.