Lillehammer CK-syklisten Ådne Holter er én av seks håndplukkede syklister som denne sommeren skal kjempe om å bli kåret til årets sykkeltalent. Det er Norges Cykleforbund, i samarbeid med Equinor Morgendagens Helter, som har nominert de seks syklistene

– Equinor årets sykkeltalent handler om å løfte frem noen av Norges største talenter og gi de ekstra motivasjon. Ådne har i likhet med de andre nominerte et stort talent for å trene. Dette er helt avgjørende for å nå toppen enten du driver med idrett, kultur eller realfag, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor Morgendagens Helter.

Talentfull hjelperytter

Stortalentet fra Ottestad begynte å tråkke på pedalene tidlig i barndommen både som terreng- og landeveisrytter. Det var likevel sistnevnte som ga mersmak. Nå skal 18-åringen kjempe om tittelen årets sykkeltalent.

– Jeg er veldig glad for å bli nominert til Equinor årets sykkeltalent. Det føles ekstra spesielt for meg som hjelperytter ettersom jeg ikke har de store individuelle resultatene sammenlignet med de andre nominerte. Det er motiverende å se at jobben jeg legger ned blir lagt merke til, sier Holter.

Prestisjetung kåring

Det er liten tvil at det gror godt i norsk sykkelsport med svært mange unge og talentfulle syklister. Holter kan blant annet vise til deltakelse i Paris-Roubaix og kapret nylig en imponerende tredjeplass under NM i tempo.

Årets sykkeltalent stemmes frem på TV2.no og kåringen finner sted under Arctic Race den 18. august. Vinneren stikker av med tittelen som Norges største sykkeltalent og 50.000 kroner til sin lokale sykkelklubb.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00