Storhamar - Lørenskog 5-2:

Lørenskog tok ledelsen mot Storhamar, men vertene snudde og var nådeløse utover i kampen.

Storhamar har slitt i overtall denne sesongen, men mot Lørenskog løsnet det litt for vertene. To scoringer i overtall i tredje periode gjorde godt for moralen, forteller Söderström.

- Må jobbe med overtallsspillet

- Jeg har følt med spillerne, for hvis jeg er frustrert over overtallsspillet, så er spillerne ti ganger mer frustrerte. Vi behøver å jobbe med overtallet over tid, tydeliggjøre rollene mer. Men vi trenger også å få mer betalt for overtallet, og det fikk vi i dag, sier Storhamar-treneren.

Han føler spillerne gjorde det mye enklere i spill med en mann mer.

Jeg synes det. Vi flytter pucken raskere, tar flere avslutninger. Vi hadde for få skudd i det første overtallet og holdt for lenge i pucken. Overtallsspill er ikke så veldig komplisert, egentlig. Det handler om å øke trykket, få til pasningsspillet og være mer besluttsomme i avslutningene.  

Söderström er fornøyd med måten spillerne responderte på etter at Lørenskog tok ledelsen.

Storhamar snudde til 2-1 i løpet av kort tid.

- Det er en kamp vi skal vinne, og som vi til slutt klarer å vinne. Det gleder meg at vi vokser utover i kampen. Noen ganger kan man ha en dårlig start, og da er slaget tapt. Men vi tar ansvar og bryter tilbake, forteller en smilende Söderström.

Målløs første periode

Storhamar hadde to gode muligheter til å ta ledelsen i åpningsminuttet, men hverken Hampus Gustafsson eller Patrick Thoresen klarte å overliste Joachim Svendsen i Lørenskog-målet. 

Etter åtte minutter fikk Storhamar muligheten i fem mot tre-spill.

Vertene har slitt stort i overtall denne sesongen, og det fortsatte også i matchens første forsøk. Tre skudd ble avfyrt på to minutter, uten nettkjenninger. 

Med 35 sekunder igjen av kampen var vertene fryktelig nære scoring nok en gang. Christian Bull la pucken på mål. Lørenskog-keeper Svendsen fikk ikke kontroll på gummiskiva, som skled ut bak sisteskansen.

Dessverre for Storhamar skled den aldri langt nok til å gå over målstreken. 

Snudde kampen

Gjestenegikk respektløst til verks i midtperioden, og allerede etter 20 sekunder tok de ledelsen.

Drew Schiestel skjøt fra blå, og Vyacheslav Trukhno sto foran mål og styrte pucken inn forbi Oskar Östlund. 0-1. 

Vertene nektet å være med på at Lørenskog skulle lede, og etter nesten to minutter av midtperioden kom utlikningen.

Jimmy Andersson fyrte av fra blå, og Svendsen ga retur ut i farlig område. Der dukket Steffen Thoresen opp, og satte pucken iskaldt opp i venstre kryss. 1-1.

Og det tok bare litt over et minutt før det kom ny scoring for vertene.

Christian Larrivée tok en runde bak Lørenskog-målet, så Joakim Jensen på full fart inn i slottet. Talismanen la en perfekt pasning ut til Jensen, som hamret pucken opp i krysset bak en sjanseløs Lørenskog-keeper. 2-1. 

Tidlig punktering

Storhamar var det klart beste laget fra start i den tredje perioden, og fikk to tidlige muligheter i overtall.

Det første forsøket var meget svakt, men i det andre lyktes det endelig for vertene.

Hampus Gustafsson sto foran mål og pirket en retur i åpent mål. 3-1. 

Med rundt ti minutter igjen av tredje periode, fikk Storhamar nok et overtall. Og nok en gang skulle det lykkes for vertene.

Larrivée sendte en pasning på tvers i Lørenskogs sone. Martin Rønnild hamret til på direkten, og sendte pucken som et prosjektil opp i krysset. 4-1. 

Med to minutter igjen på klokka fikk Lørenskog et trøstemål. Zach Hamil ble spilt fri på høyresiden, og kom alene med Östlund. Lørenskogs poengkonge prikket skuddet forbi Östlund. 

Dersom reduseringen til Lørenskog skulle ha gitt dem håp om poeng, ble det håpet raskt tatt livet av.

Kjetil Martinsen tok kjøkkenveien og satte pucken i åpent mål med halvannet minutt igjen. 5-2. 

Storhamars lag:

Keeper: Oskar Östlund (Robert Hestmann)

1. rekke: Håkon Opheim Engh, Kodie Curran - Mikael Zettergren, Christian Larrivée, Joakim Jensen

2. rekke: Christian Bull, Lars Løkken Østli - Hampus Gustafsson, Victor Svensson, Patrick Thoresen

3. rekke: Jimmy Andersson, Simen Løvhaug Hansen - Martin Rønnild, Kjetil Martinsen, Steffen Thoresen

4. rekke: Jørgen Langdalen - Lars Erik Hesbråten, Simen Andre Edvardsen, Eirik Skadsdammen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.