Hamar-gutten Martin Blakseth Huse har, sammen med resten av laget, fått en kraftig oppblomstring i løpet av de siste kampene.

Han har scoret i fire kamper på rad, og nå høster han massiv skryt fra assistenttrener Pål Johnsen.

– Han skinner veldig om dagen. Han har tatt veldig mye ansvar, og det er moro, sier Johnsen.

– Hva tror du er grunnen?

– Han har blitt eldre, og så har han fått ansvar og tillit. Vi har trua på ham. Det er mye ham selv, hvor motivert han er, og han er sikkert supermotivert. Skadefri har han fått vært, også. Det er utrolig gøy, også, forteller han.

Blakseth Huse har de siste kampene vært flyttet opp i rekke sammen med Mikael Zettergren og lagets poengkonge Joakim Jensen. Samspillet har virkelig gitt resultater for Storhamar.

Funnet kjemien

– Jeg synes hele laget spiller bedre. Jeg vet ikke, vi har fått mer selvtillit, inkludert meg selv, etter kampen i Stavanger. Etter det følte vi oss veldig bra, forteller Blakseth Huse, som storkoser seg i rekke sammen med Zettergren og Jensen.

– Jeg, Jensen og Zeta har funnet hverandre mer og mer. Vi har fått noen kamper sammen nå, og vi begynner å kjenne hverandre mye bedre. Det funker veldig bra, synes jeg. Jeg skal takke dem for at det går bedre for meg personlig, forklarer Blakseth Huse.

I landslagspausen, etter den sterke borteseieren mot Stavanger Oilers, reiste Blakseth Huse og besøkte dama som studerer i England, og han erkjenner at også dette kan ha hatt innvirkning på at det har løsnet for ham på isen.

-Det hjalp på det, smiler han.

Vil finne toppnivået

Blakseth Huse er ikke mest kjent for å være en notorisk målscorer, og han kan nesten ikke huske sist han scoret i fire kamper på rad.

-Ikke siden jeg var barn, tror jeg. Eller yngre junior. Jeg pleier ikke score så veldig mange mål, forteller han lattermildt.

– Har du noen gang følt deg bedre enn du gjør nå?

– Det er vanskelig å si. Jeg føler jeg har hatt gode perioder før, også. Men det er vanskelig å sammenligne og vanskelig for meg å si noe om, sier han.

For noen år tilbake fikk han muligheten til å vise seg fram i noen treningskamper på landslaget. Blakseth Huse erkjenner at han kanskje er en liten bit unna det nivået.

– Nei, ikke helt, kanskje. Det var en periode for noen år siden, før jeg røk på ganske mange skader, hvor jeg følte meg ganske bra. Og så har det vært litt vanskelig å komme opp på det nivået igjen, men forhåpentligvis er jeg på vei dit nå, sier Blakseth Huse, som har totalt ti poeng i høst.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.