(Kasakhstan - Norge 3-2)

Forutsetningene var klare før dagens skjebnekamp mot Kasakhstan. Vinneren ble værende på nivå to i VM. Storhamar-gutta Simen Løvhaug Hansen og Anders Gulliksen har fått mye tillit av trener Tor Nilsen, men klarte ikke å forhindre nedrykk. Hansen var en skuffet mann etter kampslutt.

- Dette var ikke bra i det hele tatt, sier han.

Mange hadde håpet at Norge skulle være med å kjempe om opprykk, men i stedet ble det en kamp for tilværelsen. Den tapte Norge.

- Det er veldig synd for norsk ishockey, sier han og fortsetter.

- Vi skulle gjerne gitt årgangen som kommer et bedre utgangspunkt. Jeg føler med de som nå må spille i C-pulja neste år. Vi burde i det minste ha gitt dem en mulighet til å spille på nivå to, forteller Hansen.

Sluttspurten holdt ikke

Det sto 0-0 frem til midtperioden. Da scoret Kasakhstan to ganger. Når de så la på til 3-0 fem minutter inn i siste periode så det kjørt ut. Sluttspurten ble satt inn, og den holdt til to reduseringer. Det var likevel ikke nok, og Hansen forteller om en følelse av urettferdighet.

- Selv om de (Kasakhstan) vinner skuddstatistikken er det vi som har pucken mest. Jeg synes vi styrer kampen, sier han og utdyper.

- Kampen ble betegnende for hele turneringa for vår del. Vi har en del puck, men sliter med å komme til skudd. Da kommer naturlig nok ikke de store sjansene heller.

fokuserer på lillehammer

På tross av at U20-landslaget nå må belage seg på å møte hockeynasjoner langt under nivået de ønsker å være på, er Hansen klar på at det gjelder å riste av seg skuffelsen for han og Anders Gulliksen.

- Vi bør og skal kjenne litt på følelsen av å ha mislykkes nå i kveld, sier Hansen og utdyper.

- Samtidig gjelder det nå å nullstille hodene å sette fokus på kampene mot Lillehammer i romjula. Der skal vi ta seks poeng, avslutter han.

Storhamar møter Lillehammer borte 28. desember. Allerede 30. desember et det klart for returoppgjør, denne gangen på Hamar. Storhamar oppgir at de foreløpig har solgt 3600 billetter til hjemmekampen. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00