(Danmark - Norge 2-0)

Danmark utnyttet to av sine fire overtallsspill til å score kampens eneste mål. Det var de ni samme spillerne på isen ved begge anledninger.

Torsdag: Slo Østerrike

Danskenes "power play" overtraff Norges "box play" første gang tidlig i 2. periode, da Nicolai Bryhnisveen satt utvist for interference. Det tok bare 18 sekunder før Jesper B. Jensen gjorde 1-0.

Flere mål ble det ikke før Jonas Holøs pådro seg to minutter for interference med snaut seks minutter igjen å spille. Da tok det 55 sekunder før Morten Poulsen overlistet Henrik Haukeland i det norske målet.

Det skjedde med ett av Danmarks tre skudd på mål i en periode der Norge vant skuddstatistikken 11-3. Selv om danskene vant skuddstatistikken i begge de to første periodene (9-4 og 11-10), hadde Norge flest skudd på mål totalt.

Sebastian Feuk i det danske målet reddet alle de 25 norske skuddene.

Les også: Spiller for OL-plass

Danskene har innledet turneringen meget sterkt. Torsdag slo de OL-vertslaget Sør-Korea 7-4, mens Norge slet seg til 3-2 etter forlengning mot turneringens hjemmelag Østerrike.

Norge møter Sør-Korea lørdag. Etter turneringen i Innsbruck har landslaget bar en samling til før OL-turneringen i februar.

Danmark er ikke kvalifisert til OL og forbereder seg til VM på hjemmebane senere på vinteren.

Edvardsen-tap

Det var ikke bare Norges A-landslag som tapte fredag; U20-landslaget, med Storhamar-gutten Simen André Edvardsen på laget, tapte 3-1 for Slovakia tidligere i dag. 

Storhamar-gutten var plassert i fjerderekka. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.