Norge - Slovakia 0-1 etter straffer

Erna Solberg var gjest i CC Amfi lørdag kveld.

Statsministeren var - tross en litt kjedelig kamp - positiv til det hun hadde sett av det norske laget.

- Jeg synes det er veldig morsomt å se på ishockey, og det hadde vært enda gøyere om vi hadde fått en norsk scoring, sier hun til HA-sporten.

Solberg er glad for at Norge produserer gode, internasjonale spillere.

- Det er viktig at vi klarer å skape gode rollemodeller, slik som Patrick Thoresen og Mats Zuccarello. Det hjelper barn til å se at det er mulig å nå opp i store verdensidretter, sier hun.

Petter Thhoresen var fornøyd matchen - tross tap.

- Vi møter et lag som er i verdensklasse på å nekte motstanderne muligheter. Vi visste at det ikke kom til å bli mange mål. Men jeg er fornøyd med at vi er disiplinerte i spillet vårt, sier han.

Da Norge hadde unnagjort to gode og underholdende kamper mot henholdsvis Russland og Frankrike, kom antiklimakset lørdag kveld.

Selv om Norge ikke leverte noen svak kamp, var det langt mellom høydepunktene. 

Det var få tilskuere, få målsjanser - og enda færre scoringer. 

STOR REICHENBERG-SJANSE

Alexander Reichenberg hadde kampens største målsjanse da han fikk pucken ute på høyresiden, dro seg forbi en forsvarer med én hånd på kølla, brøt seg inn foran mål og avsluttet. Branislav Konrad i Slovakia-målet kom over og reddet mesterlig.

Mathis Olimb hadde også en bra mulighet fra venstresiden, men igjen var Konrad på plass og reddet. 

Thoresen-bom

Da kampuret viste 60 spilte minutter, måtte kampen avgjøres i sudden death. Patrick Thoresen fikk en flott pasning og var alene med Konrad, men han ble hektet.

Dommer Robert Halin ga ham straffe - men den ble brent.

Peter Ceresnak hadde en stor mulighet da han utnyttet kluss blant Norge-spillerne, men forsøket hans gikk på utsiden av stolpen. 

Gjestene avgjorde på straffekonkurranse. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00