Norge - Russland 3-4 etter sudden death

- Vi leverer en god kamp, og vi kan vinne etter 60 minutter. Jeg synes vi står fram som et godt, norsk lag i dag, sier Patrick Thoresen til HA-sporten.

Han forteller litt om kampen:

- Vi gjøre en del småfeil, som vi må skjerpe oss på. Vi må unngå å få store sjanser mot oss, for å slippe inn mange mål. Vi har gode keepere, men de kan ikke ta alt. Men vi slipper til litt for mange store sjanser.

Far Petter, som er landslagssjef, er fornøyd med det han så. 

- Jeg liker å se at vi kontrollerer og spiller aggressivt, sier landslagssjef Petter Thoresen til TV 2.

Mathis Olimb, som spilte i rekke med bror Ken André og Patrick Thoresen, var fornøyd med spillet. 

- Jeg synes vi gjøre en kjempekamp, for vi møter et bra lag. Vi skaper et bra offensivt spill, og vi er med så det holder, sier han til kanalen. 

Han legger til:

- Vi flytter pucken bra, og vi kommer med bra timing med hverandre, sier han.

Petter Thoresen mener spillerne holder høy klasse. 

- De skaper utrolig mye, og de har ferdighetene til å spille mot hvem som helst, sier Thoresen.

fryktløs start

Norge gikk rett i strupen på Russland i CC Amfi. 

Patrick Thoresen, som forlot Storhamar for drøye tre uker siden, scoret kampens første mål da han fikk en god pasning i slottet, forsøkte å spille tilbake, men ble brutt, slik at pucken rullet over linja og inn. Dette skjedde før kampen var blitt tre minutter gammel. 

Gjestene utliknet da fire (!) Norge-spillere ikke ble enige om hvem som skulle gå fram på en løs puck i midtsonen, slik at Mikhail Naumenkov kom alene med Henrik Haukeland. Han gjorde ingen feil da han fintet Fredrikstad-gutten ned på isen og satte pucken forbi ham.

Da Tommy Kristiansen var blitt tildelt en billig utvisning i power play, scoret Norge kampens tredje mål. Mats Rosseli fant Anders Bastiansen foran mål, og han satte gummiskiva inn fra kloss hold. Scoringen kom etter 22.47. 

Men kort tid etterpå fikk Russland en gavepakke i offensiv sone, som Andrei Kuzmenko omsatte i mål. 

Thoresen-assist

Patrick Thoresen var Norges beste spiller denne kampen, og det tok ikke lang tid før han var på farten igjen. Han og Mathis Olimb kom i en to mot en-situasjon, og sistnevnte fikk en flott pasning, som han tok imot og satte inn fra venstresiden. Da viste klokka 26.28.

3-3-scoringen ble satt inn i power play. Storbacken Anton Belov la pucken inn på mål, og Viktor Tikhonov styrte den inn på tennis. 

2.143 tilskuere fikk se Vladimir Tkachyov kom alene med Haukeland og score det avgjørende målet på overtid. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00