Norge - Frankrike 6-0

Da Norge møtte Russland torsdag, spilte Petter Thoresens gutter en kanonkamp - selv om de tapte 4-3 etter sudden death.

Fredag fikk Alexander Reichenberg lite spilletid, og da han gikk ut av boksen og inn i garderoben i andreperioden, kunne man tro at han ble sendt ut av laget.

Men så var ikke faktum. 

- Han hadde sittet og blitt kald, så de fikk beskjed om å gå inn i garderoben og gjøre seg klare, sier landslagssjef Petter Thoresen, som valgte å hvile Patrick Thoresen og brødrene Mathis og Ken André Olimb før tredjeperioden. 

- Det var viktig for meg å få gå inn og sykle litt, for ellers hadde jeg blitt skadet. Vi har fått beskjed om at vi skal rullere litt denne helgen, så det var helt greit, sier Reichenberg. 

Thoresen var glad for at han kunne gi toppspillerne litt hvile. 

- Det gjør at de kan spille litt ekstra i morgen, og det er fint, sier han.

Thoresen sitter med en god følelse etter disse kampene.

- Ja, jeg synes vi har gjort to gode kamper nå. Det har vært mye bra, sier han. 

sterk start

Norge ledet 3-0 etter de første 20 minuttene. 

Mathis Olimb scoret kampens første mål da han fikk gode arbeidsvilkår i power play, slik at han kunne skyte forbi Tommy Kristiansen og en dekket Sebastian Ylonen i Frankrike-buret.

Etter drøye 14 minutter var det bror Ken Andrés tur til å doble ledelsen. Han styrte inn en flott pasning fra Storhamar-aktuelle Stefan Espeland. 

Kristian Forsberg, som har spilt fire sesonger i Storhamar, scoret kampens tredje mål etter 18.26. 

Da lagene hadde byttet side, scoret Mats Rosseli Norges fjerde mål. Furuset-gutten fikk skiva ute på høyrekanten, dro seg inn og pirket pucken inn ved den nærmeste stolpen. En flott scoring, men samtidig en goal Frankrikes målvakt burde ha stoppet. 

Reichenberg-perle

Alexander Reichenberg hadde ikke mange bytt fredag kveld, men da han slapp til i tredjeperioden, smalt det: Lillehammer-gutten fikk et nydelig oppspill av Johannes Johannessen, kom alene og prikket pucken inn, via tverrliggeren. 

Christian Kåsastul fikk fullklaff da han banket inn 6-0-scoringen fra langt holdt på slutten av oppgjøret. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.