Ole Eskild Dahlstrøm var på plass i CC Amfi lørdag, og ble ikke imponert over hjemmelaget.

Se også: Rinkside

– Jeg synes de er overvurdert, og det har jeg sagt lenge. Sjøl tippet jeg dem på fjerdeplass i serien. Det handler om å bygge lag fra backene, og så ha en base løpere. Med fullt lag kan Storhamar være med i toppen, men akkurat nå er de et stykke unna å være kandidat til topp fire før sluttspillet starter, selv om jeg er klar over at det er lenge til. Storhamar ser pjuskete ut, sier Dahlstrøm, og fortsetter:

– For svake på backsida

– Da sesongen startet var de for svake på backsida. Når vi ser på backer ut og inn har ikke Storhamar styrket seg, og flere av backene som er borte er gode i andre klubber. Se på Øksnes og Saxrud Danielsen for eksempel. Mot Lillehammer slet Storhamar med førstepasningen. Det var kun Petteri Nummelin av backene som hadde det. Jeg synes heller ikke det så bra ut etter førstepasningen.

Les også: Kamprapporten

TV 2-eksperten savner kollektivet, samhandlingen.

– Det ser ut som om spillerne føler at de er litt alene ute på isen. Det er ikke noe kollektiv. Jeg er ganske sikker på at Lillehammer-spillerne følte at det var enkelt å spille mot Storhamar. Det ser også ut som om spillerne overtenker i alle situasjoner. Lillehammer spilte mer på instinkt. I tillegg må Storhamar få orden på overtallsspillet sitt. De mangler den gode, kreative pasningen, sier Dahlstrøm.

Les også:- Vi ga bort målene

– Må innse motbakken

Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen var alt annet enn fornøyd etter kampen, og han er enig i en del av det Dahlstrøm sier.

– Alle må innse motbakken vi er i. Nå må vi samle oss, og det må vi gjøre sammen. Det er vi trenere som har ansvaret, sier Sjur Robert Nilsen.

Han savner kollektivet og desperasjonen i spillet.

Les også: Enig med Dahlstrøm

– Alle målene til Lillehammer er for enkle. Vi må være mer desperate, og vi kan ikke spille naivt defensivt og satse på at det skal funke offensivt. Vi er for «softe» i spillet vårt, for veike foran eget mål. Det må vi jobbe med, sier Storhamar-treneren, og fortsetter:

– Det viktigste er at flere melder seg på. Det må legges mer ære i spillet uten puck. Det må bety mer, og vi kan ikke bli små.

Storhamar-treneren er ærlig på at han savner bredden i stallen akkurat nå.

– Over tid er det ikke bra med så mange ute. Konkurransen i spillergruppa blir borte. Skadene på nøkkelspillere er en viss forklaring, men det er ingen unnskyldning, sier Sjur Robert Nilsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00